שרשור מתכונים אהובים:

קוקטיל ים ברוטב שמנת

100 גרם חמאה 2 כפות קמח חצי ליטר חלב, מלח פלפל לבן, שמיר חופן קצוץ, שום כתוש, חצי ק`ג שרימפס קלופים ומבושלים במים בלבד , חצי ק`ג קלמארי מבושל במים ובירה בלבד, לא לשכוח את פקק השעם בהרתחה , הדבר הזה מרכך את הקלמארי בזמן אפס יחסית, את הקלמארי יש לחתוך לפסים לפני ההרתחה . דג דניס מטוגן וחתוך לקוביות . אופן ההכנה · להמיס את החמאה באש נמוכה ביותר , לא לתת לעסק לרתוח . · להכניס את הקמח , תוך כדי ערבוב תמידי , לשתי דקות עד שהרוטב נעשה חלק לבן וללא גבשושיות כשהעסק מגיע לרתיחה ונעשה סמיך יותר יש להוסיף עוד חלב עד קבלת הרוטב הרצוי . · להוסיף את השום , שמיר , מלח ופלפל לבן, לבחוש היטב כדקה בלבד . · להוסיף את הקלמארי שרימפס והדניס החתוך לבחוש בזהירות שלא לפורר את הדניס והשרימפס ולהגיש. · חשוב ביותר לא להרתיח את התערובת, כדי לא לשרוף את החמאה , ולצבוע אותה בחום , ולא לאבד את השום והשמיר בבישול . בתיאבון .
 
קציצות טונה שילדים אוהבים

לקחתי מהרשת מזממן, לא זוכרת מאיזה אתר. 2 קופסאות טונה מסוננות, 1 בצל 1 ביצה 2 כפות פירורי לחם (אני תמיד ממירה חלק מפירורי הלחם, בפשתן טחון) 2 כפות מיץ לימון מלח פלפל מעבירים הכל לפוד פרוססור, מעבדים לעיסה אחידה, ומטגנים קציצות בשמן זית או קנולה נסיכתי מתה על זה (וגם כל השאר)
 

רובי א26

New member
בואנה מיכל תפסיקי להפציצ מתכונים תשאירי לי ..

הזדמנות ...:) סתם סחטיין עלייך מפציצה אה!
 
מוס טונה

חומרים למוס: 2 קופסאות טונה מסוננות 4 כפות מיונז (אני שמה פחות) 1/4 כוז מיץ לימון 1 בצל 2 כפות קטשופ 1 גביע שמנת חמוצה (אני משתמשת ביוגורט) תערובת ג'לטין: 18 גר ג'לטין 1/4 כוס מים מהברז 1/4 כוס מים רותחים, שמים את כל חמרי המוס במעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה חלקה מערבבים את הג'לטין ברבע כוס מים מהברז בספל, ומוסיפים את המים הרותחים - מערבבים עד שאין גושים ומוסיפים לעיסת המוס שבמעבד, מפעילים שוב לדקה שתיים ומעבירים לכלי. מאחסנים במקרר כמה שעות עד שהמוס נקרש
 
בראוניז.....

אני אוהבת להכין אותם עם שוקולד-תפוז אבל לא חייבים 185 גר' חמאה 200 גר' שוקולד מריר משובח (אני כאמור שמה שוקולד-תפוז) ממיסים כ 2 דקות במיקרוגל, מערבבים היטב ושמים בצד. 1 ורבע כוס סוכר 3 ביצים מערבבים במיקסר עד לקבלת עיסה אוורירית מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים מעט, מוסיפים חצי כוס קמח+חצי כוס קקאו וממשיכים לערבב, מגרדים לתוך העיסה - 100 גר' שוקולד חלב, או שוקולד לבן, או מעט קליפת תפוז. מכניסים לתבנית ואופים כ 30 דקות בחום 180 מעלות
 
ואחרון להיום עוגת../images/Emo94.gif

4 בננות (רצוי בשלות) 100 גר' חמאה/מחמאה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 כף מיץ לימון/מיץ תפוז/חלב (אני תמיד עושה עם חלב) 2 כוסות קמח תופח מועכים את הבננות עם מזלג, טורפים חמאה וסוכר לתערובת חלקה, מוסיפים הביצים, מוסיפים חלב (או מיץ) ואת הקמח, אם אוהבים, מוסיפים קינמון זה מאוד מוסיף אופים בערך 45 דקות ב 180 מעלות
 

רינת103

New member
מיכל,מתכון טוב../images/Emo140.gif

אהבתי ובהחלט ינוסה. אני
כאן ולאט לאט לומדת איך להדביק תמונה,את הסמיילים הנחמדים המצורפים ועוד... אני זקוקה ל
. בינתיים יש לי את כל המתכונים שלי ותמונות של המאכלים שלי שהכנתי במחברת מתכונים בפורום של אתר אחר,כשאני מצרפת מתכון או תמונה אני נאלצת לפתוח פעם נוספת את האינטרנט לגשת לאותו אתר,עושה העתק,פותחת את דף הפורום של אתר זה ואז מדביקה.השאלה שלי היא:איפה מחברת המתכונים בדף הפורום הזה?מצד שמאל אריאלה הסבירה שיש אפשרות דרך שם אבל לא הסתדרתי,אשמח לקבל הסבר.למשל את המתכון של העוגה שלך אהבתי ואני רוצה לצרף למחברת המתכונים שלי,איך אני עושה את זה?
 
../images/Emo51.gifרינת...

אריאלה עדיין לא העלתה את מאגר המתכונים, היא תעשה את זה בזמן הקרוב ואז תהייה למעלה בפס התכלת בראש הדף, קטגוריה של מאמרים או משהו אחר ושם יהיו מרוכזים כל המתכונים לפי סוגים, בינתיים את יכולה לעשות העתק והדבק למחברת המתכונים שלך... נעזור לך ללמוד הכל
 

רינת103

New member
מיכל תודה גם לך

אריאלה גם ענתה לי כבר דרך המסר האישי,חן חן על הנכונות לעזור,כיף כאן השכנים נאים בעיניי בהחלט אשאר.
 

randomalit

New member
נשמע טוב מיכל

תודה. זה מתאים לתבנית עגולה רגילה כזו? ותסלחו לי השאלה של מתחילים אבל איך טרופים את החמאה והסוכר לתערובת חלקה? בעזרת מקציפים או מערבלים? סליחה על השאלה הדבילית אני מרגישה מפגרת
 
והארוחה שבישלתי אתמול ../images/Emo13.gif

מרק גריסים ************** המצרכים 1 כוס גריסים (אפשר גם גריסי פנינה) חצי כוב עדשים כתומות 6 כוסות מים 3 בצלים קטנים קצוצים דק 2 כפות שמן זית 1 כפית נענע יבשה 1 כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור מלח לפי הטעם 1 כוס חומוס מבושל (או מקופסה) אופן ההכנה מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שמזהיב מוסיפים לסיר עם הבצל את כל החומרים חוץ מגרגרי החומוס מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי מערבבים מפעם לפעם, שלא ייתפס בתחתית לקראת סוף הבישול מוסיפים את החומוסים המבושלים עוף ביין ********** המצרכים כרעיים 5 תפוחי אדמה בינוניים 2 כפות מיונז 1 כוס יין אדום או לבן 1 כף אבקת מרק עוף 6 שיני שום כתושות 1 פלפל אדום או ירוק 1 ראש שום שלם (לא חובה) 1 כף שטוחה פפריקה 1/2 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: מניחים בקערה את הכרעיים. את תפוחי האדמה חותכים לאורכם ל-6 ומוסיפים לקערה. את הפלפלים חותכים לרצועות ומוסיפים. מוסיפים את השום הכתוש, מיונז, יין, אבקת מרק, פפריקה והפלפל השחור ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים. מוציאים את הקערה מהמקרר ומניחים את הירקות והעוף כשהעור כלפי מטה בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף ומעל נייר אפייה. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, כעבור שעה להפוך את העוף ולהכניס לתנור לעוד חצי שעה - סה"כ שעה וחצי. תוספת - ירקות מבושלים ***************************** מצרכים: 1חציל בינוני 3 קישואים 2 כפות רסק עגבניות 1 בצל גדול קצוץ קורט קינמון פלפל שחור פפריקה מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: מטגנים בסיר את הבצל ומוסיפים את הירקות מטגנים יחד קלות ומוסיפים רסק עגבניות,פפריקה,פלפל שחור,מלח,קמצוץ קינמון ומים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.מבשלים כ-20 דקות בסיר מכוסה למחצה. עוגת שוקולד ***************** מצרכים: 100 גר` שוקולד מריר 2 כפות קקאו 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס מים 6 חלמונים 1 מרגרינה בלי מלח 1 כוס פירורי לחם 1/2 כוס קוקוס 1/2 שקית אבקת אפיה 6 חלבונים 3/4 כוס סוכר אופן ההכנה: בסיר מבשלים את השוקולד, קקאו, 3/4 כוס סוכר וחצי כוס מים. כשהכל נמס מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב מהיר. ממשיכים לבשל מס` דקות ומסירים מהאש. מוסיפים 1 מרגרינה ומצננים. מפרישים כוס אחת לציפוי. מערבבים את פירורי הלחם, הקוקוס ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת השוקולד. מקציפים 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומוסיפים לתערובת השוקלד בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית עגולה 28 משומנת ואופים בחום 170 מעלות כ 50 דק`. לאחר האפיה מצפים את העוגה בעודה חמה בקרם שהופרש לציפוי.
 
אני מתה על תפוחים ממולאים

שילוב החמיצות עם הבשר מעורר תאוה תפוחי עץ ממולאים 6 תפוחי עץ (כל זן) 250 גר` בשר קצוץ מלח, פלפל לבן 1 כף קמח 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות חומץ לבן רבע חבילה חמאה לחמם תנור ל- 180 מעלות. לרוקן תפוחים. לערבב את שאר המצרכים מלבד החמאה. למלא את תפוחי העץ. להניח חתיכה קטנה חמאה מעל כל תפוח. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ- 35 דקות . אפשר לקשט בעלי נענע טריה. אלינוער http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=thekitchen
 
פירחי ברוקולי וכרובית מוקרמים,,../images/Emo71.gif../images/Emo48.gif

יש המון מתכונים אהובים,,,,,,,,,,,, בחרתי באקראי את זה..: מבשלים קלות פירחי ברוקולי וכרובית במים מומלחים... בינתיים בסיר מאדים קלות 2 שיני שום כתוש,, מתבלים במעט מלח,, ופל]פל שחור טרי גרוס,, שופכים שמנת מתוקה לבישול,,, מגרדים גבינה צהובה קשה,,,לתוך התערובת,,, כשזה רותח,,לסגור מיד,, משמנים תבנית בחמאה,, מפזרים פירורי לחם , מסדרים בצורה נאה את פירחי הברוקולי והכרובית,,, שופכים לאט בכיסוי מלא על פירחי הברוקולי והכרובית,,,,, את השמנת,, מעל מפזרים מעט פירורי לחם,,ומעליהם שקדים פרוסים,, מכניסים לתנור חם,, אופים בחום בינוני כ-20 דקות,, או עד לקבלת שיכבה שחומה נאה,, בהצלחה ובתיאבון,,
 
אורז אפוי עם פטריות

אפשר לבשל עם כל ירק שאוהבים ולאו דווקא עם פטריות. אפשר לבשל בלי ירק בכלל. 2 כוסות אורז ארוך 1 קופסא פטריות חתוכות 1 בצל סגול קפוץ 25 גר' חמאה 2.5 כוסות מים 1 שקית מרק 10 בטעם עוף 1 כפית מלח 1 כף חמאה לחמם תנור ל- 180 מעלות. שמים את האורז בתבנית אפיה ומחממים קלות בתנור. במחבת מטגנים את הבצל בחמאה עד שקיפות. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטריות. מערבבים היטב. לתבנית עם האורז להוסיף את הבצל והפטריות המטוגנים, את המים, שקית מרק 10 ומלח. מערבבים היטב. מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות בדיוק. להוציא את התבנית ולהשאירה עטופה לעוד 10 דקות ורק אז להוריד את נייר האלומיניום. בתיאבון.
 

סויה 1

New member
פיצה מלווח...

מוציאים מלווח מהמקפיא(אין צורך להפשיר),מטגנים משני הצדדים במעט מרגרינה או שמן. מוציאים מהמחבת,מכסים ברוטב עגבניות מוכן,מפזרים על הרוטב אנשובי מסונן מהשמן, מעט זיתים ירוקים או שחורים,ולבסוף גבינה צהובה או גבינת עיזים או גבינה בולגרית. מכניסים לתנור או לטוסטר אובן ל-5-7 דק'. מעולה באותה צורה אפשר לשים כל מה שרוצים על המלווח .לדוגמא: פיטריות מטוגנות עם בצל...גבינת עיזים משובחת תערובת של בשר טחון מטוגן עם בצל שום ועגבניות....ועוד ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
 
פיצה ממלוואח - מתכון שלי

מצרכים: (חומרים ל 2:) 2 עיגולי מלוואח מוכנים קפואים 50 גרם רסק עגבניות 1/2 כף שמן זית 1/2 כפית סוכר טיפה אורגנו יבש מלח ופלפל תוספות: אפשר כל מה שהילדים אוהבים. לדוגמא: תירס, עגבנייה או פטריות פרוסות וזיתים (פרוסים) 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת או פרוסות אופן ההכנה: 1. מפרידים את עיגולי המלוואח זה מזה, אך משאירים כל עיגול על דף הניילון שמפריד בין עיגולי הבצק בחבילה. מניחים לבצק להפשיר, עד שהוא ניתן לקיפול בלי להישבר (כעשר דקות, בינתיים מכינים את יתר החומרים). 2. מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הסוכר והאורגנו, ומתבלים במעט מלח ופלפל (עצלנים יכולים להשתמש בקטשופ, עם או בלי אורגנו, ואז משמיטים את הסוכר). 3. מורחים את הרסק המתובל על מרכז המלוואח ומשאירים שוליים של כשני ס"מ להדבקה. מניחים על הרסק פרוסות עגבנייה ופטריות, זיתים או ירק אחר שהילדים יסכימו לאכול. זורים מעל את הגבינה המגוררת. 4. נעזרים בדף הניילון כדי לקפל את עיגול המלוואח לשניים, ומדביקים היטב את השוליים כדי שהמילוי לא יברח. 5. מחממים מחבת (רצוי טפלון) על חום בינוני. לתוצאה הטובה ביותר משמנים קלות את המחבת בחמאה, אך ניתן להכין גם על מחבת יבשה. מעבירים את המלוואח הממולא למחבת ומקלפים ממנו בזהירות את דף הניילון. מכסים את המחבת במכסה ומטגנים עד שהבצק פריך וזהוב. הופכים ומטגנים (שוב עם מכסה) עד להזהבה בצד השני (בדרך כלל 3-5 דקות מכל צד). אוכלים חם. *הרעיון למתכון נלקח מהנט, כולל שינויים ושיפורים שלי. בתאבון תהנו למתכונים נוספים בקרו ב: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1187179
 
למעלה