מאחר ולישת הבצק ממושכת מאוד(10 דק ומעלה) המכשיר מאוד מתחמם . האם זה פוגע באורך חייו האם כדאי יותר להקל עליו ולתת לו לנוח כל כמה דק תוך כדי הלישה? (זה לא פוגע בטיב הבצק- שמרים?)
תודה על התובנות
... גבוהה תפגע באורך החיים של המערבל. אני זוכר דגמי מיקסר עם מדבקה על המכשיר עצמו שאוסרת על שימוש רצוף מעל 10 דקות (לזכרוני - מדובר על דגם של KA, לא זוכר איזה). לא הייתי נוגע בכזה אלא אם כן כמעט ואין תקנון ללישת בצק שמרים.
את יכולה לתת לבצק לנוח תוך כדי - אוטוליסה בעברית. במקרה זה לושי קודם את הקמח והמים ואת המלח הוסיפי בשלב השני.
אני לש 3 ק"ג קמח ברצף, 1 ק"ג כל מנה ונכון שהמכשיר מתחמם. אם אני הייתי לש 3 ק"ג קמח ברצף, גם אני הייתי מתחמם.
המכשיר מצויד במסק ביטחון פנימי. ב-25 השנים האחרונות שיש לי את המיקסר, פעם אחת המפסק נכנס לפעולה. ממתינים מספר דקות וממשיכים.
תודה על המענה ,
רק לא לגמרי הבנתי, כל עוד אני לא מוסיפה את המלח, אפשר לעשות הפסקות בזמן הלישה כדי לא לתת לו להתחמם/לתת לו להתקרר?
או לתת לו להתחמם ולסמוך על וויסת פנימי?
אוטוליזה מתקיימת (בבצק לחם) רק בנוכחות קמח ומים ללא כל תוספות
ובערבוב מינימלי בתחילת תהליך הכנת הבצק בלבד.
המטרה היא פירוק חלבוני הקמח ע"י אנזימים שקיימים בקמח עצמו בכדי
לאפשר מזון זמין לשמרים וליצירת רשת גלוטן טובה.
לשאלתך בקשר למיקסר, אין בעיה במיקסר וכמו שכתבו גם
אם יעצור מחימום יתר יחזור לעבודה שוב אבל זאת לא הבעיה,
הבעיה היא איך מגיעים למצב כזה?
האם כמות הבצק לא מתאימה ליכולתו של המיקסר?
האם הבצק יבש מדי?
אם המיקסר התחמם החשש הוא גם הבצק התחמם וזה לא טוב!
חלק מהתפיחה נעשית כבר בזמן הלישה.