kitchenaid ומנוחה

קממברלי

New member
kitchenaid ומנוחה

מאחר ולישת הבצק ממושכת מאוד(10 דק ומעלה) המכשיר מאוד מתחמם . האם זה פוגע באורך חייו האם כדאי יותר להקל עליו ולתת לו לנוח כל כמה דק תוך כדי הלישה? (זה לא פוגע בטיב הבצק- שמרים?)
תודה על התובנות
 

dani666

New member
זו עוד סיבה לא לקנות KA. .. וכן - התחממות ..

... גבוהה תפגע באורך החיים של המערבל. אני זוכר דגמי מיקסר עם מדבקה על המכשיר עצמו שאוסרת על שימוש רצוף מעל 10 דקות (לזכרוני - מדובר על דגם של KA, לא זוכר איזה). לא הייתי נוגע בכזה אלא אם כן כמעט ואין תקנון ללישת בצק שמרים.

את יכולה לתת לבצק לנוח תוך כדי - אוטוליסה בעברית. במקרה זה לושי קודם את הקמח והמים ואת המלח הוסיפי בשלב השני.
 

milch

New member
לישת בצק...קריאת הרגעה...

אני לש 3 ק"ג קמח ברצף, 1 ק"ג כל מנה ונכון שהמכשיר מתחמם. אם אני הייתי לש 3 ק"ג קמח ברצף, גם אני הייתי מתחמם.
המכשיר מצויד במסק ביטחון פנימי. ב-25 השנים האחרונות שיש לי את המיקסר, פעם אחת המפסק נכנס לפעולה. ממתינים מספר דקות וממשיכים.
 

dani666

New member
"25 השנים שיש לי את המיקסר" - זה הסוד

חותם לך שהמיקסר של קממברלי חדש בהרבה.
 

קממברלי

New member
אכן, הדגם הנפוץ (ARTIZAN?)

תודה על המענה ,
רק לא לגמרי הבנתי, כל עוד אני לא מוסיפה את המלח, אפשר לעשות הפסקות בזמן הלישה כדי לא לתת לו להתחמם/לתת לו להתקרר?
או לתת לו להתחמם ולסמוך על וויסת פנימי?
 

קממברלי

New member
ועוד שאלה האם אוטוליזה זה חלק מתהליך התפיחה

של הבצק או שזה תהליך נוסף שקורה רק אם נותנים לבצק החסר(ללא המלח ו..)לנוח?
 

TCHM

New member
לא חלק מתהליך התפיחה

אוטוליזה מתקיימת (בבצק לחם) רק בנוכחות קמח ומים ללא כל תוספות
ובערבוב מינימלי בתחילת תהליך הכנת הבצק בלבד.
המטרה היא פירוק חלבוני הקמח ע"י אנזימים שקיימים בקמח עצמו בכדי
לאפשר מזון זמין לשמרים וליצירת רשת גלוטן טובה.

לשאלתך בקשר למיקסר, אין בעיה במיקסר וכמו שכתבו גם
אם יעצור מחימום יתר יחזור לעבודה שוב אבל זאת לא הבעיה,
הבעיה היא איך מגיעים למצב כזה?
האם כמות הבצק לא מתאימה ליכולתו של המיקסר?
האם הבצק יבש מדי?
אם המיקסר התחמם החשש הוא גם הבצק התחמם וזה לא טוב!
חלק מהתפיחה נעשית כבר בזמן הלישה.
 

קממברלי

New member
תודה, על כל התשובות

עדיין לא הגעתי למצב שבו המיקסר חדל לעבוד (אז זה בסדר?)
אבל הוא עדיין נורא חם למגע בעת פעולת הלישה הממושכת
 

tushi2

New member
כן ,הדגמים החדשים לא עומדים בעומס של לישה

ארוכה...ככה הלך לי גיר פעמיים.....אם הייתי גרה בארץ הייתי ללא ספק משתמשת בקנווד!
 

קממברלי

New member
אין באמת וסת אוטומטי שמגן על המכשיר(מוציא

אותו מכלל פעולה) כשמתחמם מידי?
 

GeJuFan

New member
איפה את גרה?

אני נמצאת בארה"ב וקניתי את המקסר של קויזין-ארט, קצת רועש אבל בובה של מכונה! הדבר הכי קרוב לקנווד שמצאתי.
 

tushi2

New member
גם בארה"ב , האמת שעכשיו קניתי את הדגם החדש

שמוכרים בקוסקו של הקיטשן אייד, ומאוד מרוצה , במיוחד מהשקט! סוף סןף הם הבינו את עצמם..
 
למעלה