היום הראשון עם התינוק החדש|מו

../images/Emo95.gifהיום הראשון עם התינוק החדש|מו

היום היה היום הראשון כמעט לבד עם הפצפון, אמא שלו עדיין הייתה בקרבת מקום מוכנה להנקה אבל בעצם היינו לבד. בבוקר, בדרך לשם, חילחלו כרגיל החששות והספקות- מה אם לא יהיה "קליק", מה אם הוא לא ירגע עליי, מה אם מה אם.... אבל, לשמחתי, זה הלך חלק ונפלא במשך כל היום. הקטנטן ישן עליי במנשא בשלווה רבה ונהנה מהטיול הארוך במדשאות. כמה זה נחמד להתחיל שוב מהתחלה, ילד חדש, משפחה חדשה, אני כבר מרגישה את החיבור נרקם ואת החיבה אליו מתבססת. מצפה לראות אותו גדל, להיות חלק כל כך גדול בחייו ושותפה בהתפתחות שלו, ומתכוונת להמשיך ולעדכן אותכן בשינויים ובגדילה. ואיך אצלכן???
 

מ נ ו ר ה

New member
אני מבינה שאת מטפלת...

נכון? והאם נכון שאלה הימיים הראשונים שלך? ואיך היה לממש את היוזמה להקים את הפורום הזה? איך ההתנהלות עם הנהלת תפוז?
 

מ נ ו ר ה

New member
תודה.

ומה באשר לשאלות בקשר להקמת הפורום. במה זה כרוך? מי משלם למי?
 
זה לא כרוך בכסף

רק ביוזמה ובהשקעה... כל אחד מוזמן להציע רעיונות לפורום להנהלת תפוז, באם הרעיון מתקבל ממשיכים לשלב הבא.
 

מ נ ו ר ה

New member
אותי מעסיק שלב הסיום

הילד מתרגל אלי, רואה בי אמא שניה, יש לי מקום כל כך חשוב בחייו, ואז, עליו להתנתק, ולהסתגל למסגרת חדשה, שונה בהרבה. בדרך כלל, גן ילדים גדול. זה כואב לי . ואני זקוקה למרווח זמן עד אשר אוכל להתפנות רגשית לילד אחר. בתקופת הטיפול, אני שוקלת תמיד איך לאזן, בין הצורך שלו באהבה, תמיכה, ליווי אישי, לבין ההכרח להתנתק בגיל צעיר כל כך.
 

מ נ ו ר ה

New member
ובאשר להתחלה,בואו נתחיל שלב אחד קוד

השלב הראשון של מטפלת בתינוק חדש הוא שלב חיפוש העבודה. אחריו בא שלב ההתקשרות החוזית עם המשפחה. אולי נתחיל באלה.
 

מ נ ו ר ה

New member
כן, שאלה ראשונה:

האם הוא מוכן לבקבוק? אם לא, רצוי חפיפה ארוכה יותר. בכל מקרה, כדאי לחשוב ביחד על מספר ימי החפיפה הנחוצים. לפעמים לאם נראה הכל פשוט. אבל אדם זר נכנס לדירה שאינו מכיר, לתינוק שאין בינהם הכרות, וכדאי לעשות זאת בהדרגה, ובזהירות.
 
תודה על הקישורים הטובים

כדאי להוסיף גם פרטים מיוחדים בנושא הבטיחות. בכל בית יש נקודות מיוחדות בעניין זה. העדפות מיוחדות. כדאי להתייחס אליהן. אפשר להעזר באתר "בטרם" , וגם בפורום שלו.
 
וכדאי גם לקרוא ספרים

בדרך כלל בבית שיש בו תינוק, יש גם ספר אחד לפחות בנושא. כדאי שהמטפלת תקרא את הפרקים המתאימים לגיל התינוק. גם אם היא מנוסה. טוב להזכר. ואפשר להוסיף כאן המלצות לספרים. אני ממליצה על ספרה של פאנלופה ליץ', ואלה של ד"ר מרים סטופרד. הם נותנים הנחיות בסיסיות לבורים בתחום.
 
התפתחות הילד

אני מסכימה בנוגע לספרים, תמיד טוב לחזור על החומר, אני אישית עושה את זה בכל משפחה- כשהתיחנוק נרדם פותחת את הספר ומזכירה לעצמי את הפרטים. בקרוב אני מקווה לעלות מאמרים על התפתחות הילד ופעילויות מתאימות- אשמח לשמוע את דעתך עליהם.
 
מבינה מאוד

אני חייבת הפסקה בין ילד לילד כדי להכין את עצמי נפשית לעוד סיבוב של היקשרות ופרידה. אין ספק שזה קשה. אני ליוויתי את הילדה לגן במשך שבוע ואז הרגשתי שזה רק מקשה עלייה שאני באה לאסוף אותה ונפרדת ממנה אחרי שעתיים-שלוש, זה מספיק קשה לה להפרד מאמא בבוקר ועכשיו היא צריכה גם להפרד ממני, אז העדפתי לתת לה חיבוק אחרון ונשיקה אחרונה ולזכור שהיא תשכח אותי די מהר וזה לא יכאיב לה הרבה זמן, אני כמובן נאלצתי להתמודד עם הגעגועים, אבל זה אחד מהצדדים בעבודה שלנו, לא? סיכון מקצועי שכזה...
 
למעלה