שרשור מרקים

מרק פטריות מוקרם מומלץ :

מרק פטריות מוקרם: החומרים הדרושים: 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסה דק 2 פטריות פורטובלו פרוסות דק. ½ כוס פטריות מיובשות מושרות במים רותחים 1 בצל גדול קצוץ דק 50 גרם חמאה 2 כפות אבקת מרק פטריות 5 כוסות חלב 1 שמנת מתוקה מלח,פלפל, אגוז מוסקט מעט עירית קצוצה לקישוט המלצה להגשה: לטגן מס` פטריות שמפיניון פרוסות עד הזהבה ולהגישן מעל המרק המוקרם. אופן ההכנה: את הפטריות המיובשות יש להשרות במים רותחים לכחצי שעה. מטגנים את הבצל בכף אחת מהחמאה, עד שהוא מזהיב. את הפטריות הטריות מנגבים מהחול בעזרת מגבת, ופורסים דק. מוסיפים את הפטריות לבצל המטוגן, מחכים שהפטריות יפרישו נוזלים, יתאדו ויטגנו מעט. מסננים את הפטריות המיובשות מהמים הרותחים ומוסיפים אותן לסיר, תוך כדי ערבוב וטיגון. מטגנים כ-10 דקות מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, אבקת מרק הפטריות, והתבלינים. מביאים לרתיחה . מבשלים על אש בינונית, תוך כדי בחישה את המרק עוד כ-15 דקות, עד שהוא מגיע למרקם עבה וחלק. מסירים מהאש, טוחנים בבלנדר, מעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק, את המרק. מגישים עם מעט פטריות מטוגנות זהובות מעל, מעט עירית קצוצה ומומלץ גם לפזר מעט גבינת פרמז`ן. בתיאבון...!
 
מרק חרירה מרוקאי

המתכון הזה לא מהיר, אבל שווה כל טיפונת של השקעה. מי שאוכל אותו בפעם הראשונה, לא יוותר עליו בהמשך. אני מעלה כאן את המתכון המלא, אך בהחלט ניתן לוותר על כל חומרי הבשר, להחליף לעוף, או רק גרונות הודו {דבר שמוזיל עד מאוד את עלות המנה, ולא לגמרי מפחית מהטעם האגדי הזה...} שווה לנסות יקיריי. אני למדתי להכינו מחמותי המרוקאית, וזה בדיוק המתכון שיגרום לי להתנחמד אליה...
אומר הכל , לא? ... יאללה... הנה לכם המתכון... חומרים לסיר ענק: 1 ק"ג בשר בקר 1 גרון הודו מחולק ל-4 חלקים 4 עצמות מוח {או רגל} 3 בצלים קצוצים 8 שיני שום קצוצות 3 עגבניות קצוצות 3 כפות רסק עגבניות 1 כוס חומוס {מושרה לכל הלילה במים ומקולף} 1 כוס עדשים חומים 1 סלרי אמריקאי קצוץ {עלים + גבעולים} 1 חבילה כוסברה קצוצה 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה 1 כוס אטריות למרק ½ כוס קמח ½ כוס מיץ לימון טרי 6 ליטר מים {עדיף מרק צח} תבלינים: מלח, 1 כפית פלפל שחור, ½ כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה אדומה, ½ כפית סוכר,2 כפות אבקת מרק עוף. ½ חבילת כוסברה קצוצה להגשה. אופן ההכנה: מכניסים את העצמות + הגרונות לסיר עם מים קרים ומרתיחים מס` פעמים, כשבכל פעם מסננים את המים המלוכלכים ושוטפים את העצמות והגרונות. ממשיכים בהרתחות עד שמי הבישול יוצאים נקיים. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את קוביות הבשר ואוטמים את דפנות הבשר.מוסיפים את קוביות העגבניות , הגרונות , העצמות, החומוס המקולף והעדשים ושוב בוחשים. מוסיפים פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה, כורכום וסוכר. מערבבים. {לא מוסיפים את המלח… דיר באלאק}. מוסיפים את רסק העגבניות, הסלרי והמים {או ציר המרק} ומבשלים כשעתיים וחצי –שלוש, על אש נמוכה בסיר מכוסה. מדללים את הקמח בכוס אחת של מים ומוסיפים את הרביכה לתוך המרק הרותח, טיפין-טיפין ותוך בחישה מתמדת. מוסיפים את האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה, ולבסוף המלח. מבשלים לעוד כמחצית השעה. יש להקפיד לבחוש מדי כמה דקות את המרק, כדי שהקמח לא ידבק לתחתית. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים טעמים. בודקים אם הבשר רך דיו, ואם עדיין לא , נותנים עוד זמן בישול עד ריכוך מלא. בגמר הבישול מפרקים את בשר ההודו מהגרונות ומערבבים במרק , ולפני ההגשה מעטרים בכוסברה טרייה וקצוצה. המרק צריך לצאת סמיך,חלקלק, חמצמץ וטעים בצורה הורסת…
 

מיכל אה

New member
מרק אפונה ותפו'א

1 ק' אפונה ירוקה עם המים 1 בצל 2 שיני שום 3 תפוחי אדמה מעט קמח ואבקת מרק עוף אופן ההכנה : לאדות במעט שמן את הבצל קצוץ דק והשום להוסיף קמח ואבקת מרק קוביות תפו'א ואת האפונה עם המים לערבב להוסיף עוד כוס מים מלח פלפל ולהרתיח לאט לאט מרק ברגע לארוחת ערב בחורף קרררר בתיאבון
 

polegra

New member
מרק כרובית מהיר

מטגנים 1 בצל חתוך לקוביות כשהוא שקוף מוסיפים 5 עלי סלרי גדולים קצוצים לירחים דקים כולל העלים מטגנים ומתבלים לפי נטעם (מלח/פלפל/אבקת מרק) מורידים מהאש ושמים הרבה פפריקה (כמובן לפי הטעם...) מערבבים טוב ומחזירים לאש שמים פלחי כרובית ומטגנים עד שהכל מקבל צבע כתום מוסיפה מים רותחים כדי כיסוי אחרי חצי שעה בודקים האם מוכן (בהתאם לדרגת הקרונציות שרוצים מהכרובית) שמים פטרוזליה ושמיר ומוכן טלי
 

רינת103

New member
מרק חרירה/משי,שאני מכינה

מצרכים קוביות בשר (כמות וסוג הבשר לבחירתכם- עדיף עם מעט שומן ) 1 כוס חומוס 3/4 כוס עדשים ירוקות 2 בצל קצוץ 2 עגבניות מגוררות על פומפיה 3 גבעולי סלרי קצוצים 1/2 חב’ כוסברה קצוצה 1/2 חב’ פטרוזיליה קצוצה 1 כוס איטריות למרק 3 כפות קמח+1/2 כוס מים לערבב ביחד מיץ מלימון 1 כפית מלח 1 כפית שטוחה פלפל שחור 1/2 כפית כורכום 1 כף א. מרק עוף 1/4 כוס שמן אופן ההכנה מרתיחם מים עם 1 כפית אבקת אפיה מוסיפים את החומוס ומבשלים כ-10-15 דק ’ , כדי שהקליפה תעוף . לשפוך את המים ולשטוף את החומוס . בסיר למרק לשים את השמן ולטגן את הבצל , להוסיף את קוביות הבשר ולהמשיך לטגן , דק’ עד שהבשר משנה את צבעו .להוסיף את העגבניה המגוררת לערבב . להוסיף מים 3/4 מתכולת הסיר, כשמגיעים לרתיחה להוסיף את החומוס , העדשים והסלרי וממשיכים לבשל . להוסיף גם את התבלינים . לאחר שעה של בישול או עד שהחומוס והעדשים התרככו , להוסיף את הכוסברה , פטרוזיליה והאיטריות ומבשלים עוד כ- 10 דק’ . לאחר שהאיטריות התבשלו להוסיף את הקמח שמעורבב עם מים בזרם קל תוך כדי בחישה כדי שלו יהיו גושים . ומבשלים עוד 10 דק’ . להוסיף את מיץ הלימון לערבב ולהוריד מהאש . ** יש אפשרות לא להוסיף את מיץ הלימון לסיר ושכל אחד ישים לפי טעמו בצלחת . -- אני אוהבת את האופציה הראשונה . בתאבון
 
למעלה