קמח...

iRoNBaLLz

New member
קמח...

ברוב הגדול של ספרי האפיה כשמופיעה כמות של קמח לא כותבים איזה סוג הוא ( תופח או לבן רגיל ). איך אני יכול לדעת איזה סוג לפי שאר המרכיבים של המאכל? ואם כותבים לי כמות של X קמח לבן רגיל וכותבים גם את המתפיחים ( סודה לשתיה ואבקת אפייה ) אם אני שם אותה כמות X של קמח לבן תופח התוצר יהיה אותו דבר..? או שהיחס משתנה...? תודה רבה לעונים.
 

my sunshine

New member
קמח

כאשר כותבים קמח + מתפיחים, הכוונה היא לקמח רגיל ולמתפיחים בד"כ, אם מחליפים את הקמח והמתפיחים בקמח תופח, היחס הוא אותו היחס.
 
אני קונה קמח תופח מלא מיוחד לאפייה

ובדרך כלל הבצק מהקמח המלא דורש רידוד דק יותר כשמדובר בקמח לבן, וכשהבצק דק,ומשמש כבסיס לפאי , המאפה יוצא נפלא. ( הקמח התופח המלא לאפיה- מכיל גם אבקת אפיה). אגב, אני לא משתמשת בכלל סודה לשתייה לדברי מאפה, זה חומר חזק ולא בריא למערכת העיכול. סודה -לשתייה משמשת אצלי רק לניקוי המקרר, ומאוד יעיל לחיטוי ולשטיפת שיניים,לפי המלצת רופא השיניים.
 
ולפתיחת סתימות בכיור עם מים רותחים

וגם לניקוי הקומקום החשמלי למרות שלעיתים אני מחליפה במלח לימון
 
למעלה