צריכה מתכון לסלט כרוב חגיגי

michalgad

Active member
התבקשתי להביא את הסלט לשבע ברכות. אם יש לכם איזה מתכון שווה וחגיגי אשמח אם תשתפו. תודה
 

חנהפ

Active member
התבקשתי להביא את הסלט לשבע ברכות. אם יש לכם איזה מתכון שווה וחגיגי אשמח אם תשתפו. תודה
יש גם את הסלט הותיק הזה:

סלט כרוב ואפונה בתחמיץ

רכיבים:

1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ
מערבבים עם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.
 
התבקשתי להביא את הסלט לשבע ברכות. אם יש לכם איזה מתכון שווה וחגיגי אשמח אם תשתפו. תודה

סלט "נשנושים"​

רכיבים​

מצרכים:
1 שקית עלי חסה
2 עלי בצל ירוק
1/2 סלסילת עגבניות שרי (כ-25 עגבניות אפשר פחות או יותר)
רבע כרוב
2 חופני נישנושים בטעם בצל שמנת
רוטב:
1/4 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כף מיונז
4 כפות סוכר
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
1 כפית שום טרי כתוש
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
קורט פלפל שחור

הכנה​

סלט טעים מאוד וקל להכנה. הסלט מורכב מירקות טריים ומרוטב פיקנטי בתוספת "נישנושים" בטעם בצל שמנת של חברת "בייגל". מעניין ומקורי. נסו ותהנו...

אופן ההכנה:
1. קצצי דק את הכרוב והחסה, את עגבניות השרי חתכי ל-4, שימי בקערה, ערבבי.
2. הכניסי לצנצנת את כל חומרי הרוטב, סגרי היטב במכסה וערבבי היטב עד לאחידות החומרים.
3. שפכי את הרוטב על הירקות, בלי לערבב. פזרי נישנושים מעל.

הערות: ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר יומיים.
את הנישנושים יש לפזר סמוך מאוד לאכילה.



 

michalgad

Active member
תודה
אולי אני יכולה לשלב בין המתכונים
אף פעם לא ראיתי וורסיה של כרוב עם אפונה
 
אולי יתאים סלט כרוב בסגנון ואלדורף?
כרוב חתוך לרצועות קצרות
תפוח עץ מתוק עם קליפה אדומה, חתוך טיפה יותר קטן מאשר הכרוב
סלרי - עדיף שורש מגורר גס, ואם אין - גבעולים ועלים פנימיים ובהירים של צרור סלרי גדול. זה לא תבלין אלא חלק מהסלט ואפשר להוסיף כמות די גדולה.
אגוזי מלך לא קלויים, שבורים גס מאד
מיונז, לימון, מלח, קצת סוכר
אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה
 
למעלה