עדכון פוליטי

hagk

New member
עדכון פוליטי

היום נציג פועה, אנוכי ורחל5 היינו בכנסת: נפגשנו עם חברי הכנסת הבאים: בייגה שוחט, חיים כץ, ליצמן, ניסים דהן, אייכלר, ניסן סלומינסקי, רוני בריזון. רובם הביעו את תמיכתם המלאה בנו. במסדרונות הכנסת לכדנו גם את עומרי שרון, אמיר פרץ, איוב קרא אשר הביעו את תמיכתם במאבקינו. בכל שיחה הקפדנו לציין גם את נושא הביציות, והניסוח הלקוי של החוק המוצע, ואיך לא הגבלת הטיפולים לילד השני שאיננו יודעים עדין מה תהיה ההגבלה. חזרנו מיום ארוך עייפים ומרוצים נקווה שהם גם יעמדו בהבטחותיהם.
 
מה הייתה תגובתם לנושא הביציות../images/Emo35.gif

חגית מה הייתה תגובתם לנושא הביציות
(לצערי הצטרפנו למועדון הזה השבוע והנושא הפך למאד מקורב עלנו) |כו| אני חושב הטוב שלא העלתם אתן את נושא הילד השני מאחר וזה יכול היה לשמש כגול עצמי מאחר שהם עוד לא גיבשו דעה בנושא. שלא יבינו אותי פה לא נכון, אני בעד הטיפול לילד השני אך לא לעלות אצלהם את המודעות בנושא במיוחד כאשר הם לא יודעים מה הם רוצים לעשות בנידון.
 

רחל5

New member
לא הבנת

אנחנו כן העלינו את נושא הילד השני. זה מה שעומד עכשיו על הפרק. מהילד הראשון הם ירדו. וגם את נושא הביציות השתדלנו להעלות. בעיניין הביציות - לא כולם מודעים לו. למען האמת, אפילו לעניין הטיפולים לא כולם מודעים. בייגה שוחט, לדוגמה, ממש לא היה בעניינים. טוב שהחלפנו איתו כמה מילים, כי למרות שהוא באופוזיציה, הוא עשה רושם שבנושאים שהוא לא מבין - הוא סומך על משרד האוצר. התגובה שלו היתה "טוב, שמעתי את הצד שלכם, עכשיו אשמע את הצד של משרד האוצר ואחליט. אני לא מצביע אוטומטית נגד רק בגלל שאני באופוזיציה" (טוב שיש עוד כמה נבחרי ציבור שחושבים, גם אם זה עלול להיות לרעתנו, לא?) חגית, שכחת שתפסנו גם את גילה פינקלשטיין במסדרון? אה, וניגשנו גם ללישכה של גילה גמליאל, הודנו על מה שעשתה עד היום, וביקשנו שתפעל גם בעניין הילד השני, בעניין השארת הזכאות לטיפולים אצל הזוג (ולא רק אצל האישה, כפי שרוצים להעביר), בעניין גיל 44 ומעלה ובעניין הביציות.
 
העצומה../images/Emo35.gif

האם העצומה שהחתמנו את מכרנו תקפה? הרי הגזרה לטיפול ילד הראשון יורד מסדר היום וזה היה בסיס העצומה. בעיני העצומה היא אחת הדרכים לבסס את כוחינו במאבק ויש לשמרו להמשך המאבק. האם לא צריך לחדש אות? מלח
 

שירלי 2

New member
שאלה למי שהיו בפגישה בכנסת

לא הבנתי אם פתחתם בפגישה איתם את הנושא של טיפולים לילד ראשון שוב??? כי כתבת שדיברתם שם על הניסוח הלקוי של החוק המוצע. או שכל ההגבלות שהיו לילד ראשון כולל מספר טיפולים וגיל של מטופלת ירדו לגמרי מההצעה וזה לפחות כבר סופי? אם אפשר אז תנו קצת יותר הסבר מה היה ולמה התכוונת במה שכתבת פה. תודה ושיהיה בהצלחה.
 

רחל5

New member
הבהרה

נושא הילד הראשון מובטח מבחינתנו (ברור שעלולות לקרות "תקלות" כאלה ואחרות, אבל כרגע אפשר לומר שהמצב מבחינת הילד הראשון הוא בערך כפי שהיה לפני כשלושה חודשים - לא ידוע לנו על כוונה לפגוע בטיפולים לילד ראשון). במילים "ניסוח לקוי" חגית התכוונה לכך שבחוק הנוכחי כתוב: "טיפולי הפרייה חוץ גופית – ניתנים לצורך הולדת ילד ראשון ושני, לבני זוג שלהם אין ילדים בנישואיהם הנוכחיים" ואילו בתיקון לחוק כתוב: "טיפולי הפרייה חוץ גופית יינתנו לצורך הולדת ילד ראשון, למבוטחת עד גיל ‎44 שאין לה ילדים" (תקרת חמשת הטיפולים בוטלה). כלומר - הזכאות לטיפולים לא תהיה עוד לשני בני הזוג בנישואיהם הנוכחיים, אלא לאישה. במילים אחרות - אישה עם ילדים, מתחתנת בשנית עם גבר ללא ילדים ומתבררת בעיית פריון (אפילו אצל הגבר!) - הם לא זכאים לטיפולים, מכיוון שלאישה יש ילדים מנישואין קודמים. לגבר הזה לא יהיו ילדים כלל! אנחנו טוענות שזו עוד דרך לצמצם את כמות הטיפולים. גילה גמליאל הגדירה את זה כ"ניסוח לקוי" שנובע אולי מהכוונה להגביל את גיל האישה ו"בטעות" שכחו לציין שהטיפולים נתנים לזוג כיחידה אחת (למבוטחת עד גיל 44 שאין לה ולבן זוגה ילדים מנישואיהם הנוכחיים", למשל)... היא תברר את העניין... נושא הגיל, לצערינו, עדיין לוט בערפל. ביקשנו שיפזרו את הערפל ויסבירו לנו מה בדיוק קורה אחרי גיל 44 לאישה שאין לה ילדים.
 

venus13

New member
מצטרפת לשאלה - מה עם השני ???

האם אכן לפי המצב המוצע הנוכחי לא יממנו כלל טיפולים??? ושוב תודה על כל המשקיעים את מרצם וזמנם במאבק עבור כ ו ל ם ונוס
 

רחל5

New member
גילה גמליאל טענה

שהרוח הנושבת היא בכיוון 5-7 טיפולים לילד שני. זה לא מובטח. זה אפילו לא נאמר ע"י אף אחד באופן רשמי. אלה שיחות מסדרון. זה לא מספק אותנו, כמובן - ילד וחצי למשפחה... (האם חצי ילד יכול לסיים תיכון בכתה ו'?)
 

venus13

New member
מקווה שהרוח תינשוב רחוק יותר

אולי אפשר להרכיב שני חצאים לשלם ולעשות קיזוז עודפים - את השפה הזאת הרי מכירים בכנסת ושוב, תודה על העדכון ועל הפעילות המבורכת העיקר שתישא פרי ורצוי פרי בטן ורצוי הרבה. בכלל ניראה לי שברגע שלא מגבילים את הטיפולים לילד ראשון יצאה כל הפואנטה מהגבלת הטיפולים ואני לא מאמינה מדוע ממשיכים להתעלל בנו מן הסתם אם כבר אפשר לדבר על מיקרים ללא סיכויים שמטופלים "סתם" (ואני מאמינה שמעט מאוד עונים על ההגדרה הזו)הרי זה מתאים דווקא למי שאין לו ילדים כלל. לגבי הילד השני אני מאמינה שהסיכויים להרות גבוהים יותר בכ"ז ולפחות הוכחה יכולת הריון - ולכן ההגבלה מהווה מעין אקט סדיסטי שאין מאחוריו ולא כלום והחסכון מתגמד לעומת הנזק שניגרם הן לזוגות והן בראייה רחבה למשק. מקווה שכל הקיצוץ הזה יהיה אנקדוטה חולפת והמצב יחזור לכל הפחות לקדמותו ואם אפשר לשפר - מה טוב ושוב תודה ונוס
 

נועה 35

New member
מסכימה איתך

הרי אם כבר יש ילד ראשון זה אומר שהמערכת יכולה לעבוד אם נותנים לה את התנאים המתאימים עבורה. אם מדובר בזוג שכבר עבר טיפולים בהצלחה פחות אחת, הרי שחלק מהגישושים והניסויים המלווים את הטיפולים לילד הראשון כבר ידועים והדרך להצלחה אמורה להיות קלה יותר.
 
זה נכון רק בהנחה שמדובר בזוג

שכבר עבר טיפולים להריון ראשון, וגם זה לא לגמרי מדויק, שכן הצלחה אחת לא מעידה על כמות הטיפולים שתידרש לפעם השניה (יש דוגמאות לכאן ולכאן בפורום הורים לאחר טיפולים). אבל מה עם נשים שאת הילד הראשון הרו באופן ספונטני ונתקלות בקשיים בילד השני? הרי אצלן לא עשו עדיין ניסוי ותהייה. אני מסכימה איתכן שברגע שהסירו את מגבלת הטיפולים מילד ראשון, יצא העוקץ, אבל אנחנו צריכים לעשות שיעורי בית כדי להוכיח שאכן העלות של טיפולים לילד שני דומה לחצ'קון קטן על פניו של תקציב המדינה.
 

נועה 35

New member
אני יודעת שזה לא מדויק, ויש מקרים

לכאן או לכאן, והצלחה אחת לא מעידה בהכרח על כמות הטיפולים בעתיד, אבל עדיין מחסום כלשהו נשבר. גם אלו שהרו הריון ספונטאני ולא עשו אצלם כל ניסוי ותהייה - משהו אצלם עבד פעם... אני לא בטוחה שהטיעונים הכלכליים הם אלו שיעשו את העבודה במקרה שלנו. הרי הסכומים בהם מדובר הם לא כל כך גבוהים, במיוחד אחרי שהורידו את הגזירה על הילד הראשון, הרי ההוצאה שנשאר להתווכח עליה היא לא גבוהה ביחס להוצאות אחרות במשק. אני חושבת שהטיעונים שיעבדו הם אלו העוסקים בחברה הישראלית והלחץ שהיא מפעילה על זוגות ללא ילדים, הנושא הבטחוני והצבאי וטיעונים כאלו, מהתחום הסוציולוגי והאמוציונלי. מלכתחילה ההחלטה על הקיצוצים לא נעשתה משיקולים כלכליים, זה היה רק התירוץ, אלא כחלק ממגמה שנועדה "לנתק את האזרח מעטיני המדינה". צריך להסביר למקבלי ההחלטות שלא בזה מדובר כאן וכי הזכות לשני ילדים צריכה להיות זכות בסיסית במדינת ישראל.
 

venus13

New member
אם לא הצלחתי לשכנע אתכן...

אז אולי אנחנו באמת בבעיה אל תשכחו שאת הפורום הזה קוראים קרוב לוודאי גם חלק ממקבלי ההחלטות - ולא הייתי רוצה שהם ישתמשו בטיעונים שכנגד לענין זה בכל מקרה, לעניננו , אכן יכול להיות אי פריון שניוני - אך עדין אני סבורה כי גזירת האוצר כנגד הילד השני - הינה קטנונית, לא אנושית ולא במקומה - כאשר הטיעון הכלכלי- רפואי בטל בשישים מקווה לבשורות טובות ונוס
 

os15ar

New member
ממש מסכימה עם ונוס

ואולי כדאי גם להציג להם שזו סתם התעללות מבחינתנו,כי הרי למי שהיה קושי בראשון והצליחה, סביר להניח שבשני הדרך תהיה הרבה יותר קצרה, כי כבר מכירים את הפרוטוקול שמשפיע עליה הכי טוב. אז במקום לקבוע חוקים שלא ממש יועילו במציאות, שיניחו לכל מקרי הקצה שאולי אולי גם השני יבוא קשה. המון תודה לכל המטה, מלאכתכם קודש. בהצלחה, אסנת.
 
למעלה