זקוקה לרעיונות לארוחת ערב

wildcat6

New member
זקוקה לרעיונות לארוחת ערב

לילדים שמבקשים רק פסטה ושניצל
 

חוייה

New member
סלט פסטהטונה

מבשלים פסטה מערבבים עם: טונה אפשר להוסיף: מלפפון חמוץ רצועות גמבה תירס חומוס או כל ירק אחר... מטבלים חומץ,מלח שמן קצת סוכר ופלפל בתאבון!
 
ברוכה הבאה חויה../images/Emo24.gif

הילדים מתים על זה, אני מכינה טיפה אחרת, אבל למחר בצהריים אנסה את המתכון שלך. אהבתי את שילוב החומרים. ברוכה הבאה יקירתי. ♥
 
פסטה פיצה חם או קר

מבשלים פסטה ומוסיפים (לסלט פסטה קר) עגבניות, זיתים שחורים או ירוקים, קוביות גבינה (אפשר 2 סוגים) וכל תוספת אחרת שמתאימה, מתבלים במלח פלפל, אורגנו, שום ושמן זית. לגירסה החמה מבשלים את הפסטה ובסיר אחר מטגנים בשמן זית, מעט בצל ושום, מוסיפים עגבניות+קצת רסק עגבניות, זיתים, טונה, פטריות, תירס, ובעצם כל מה שעולה ואפשרי (גם לסלט הקר) מתבלים בתיבול המתאים ושופכים את הרוטב המוכן על הפסטה החמה
 
מיכלי שלי, רק כעת ראיתי אותך../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif

כולכם לשמוע... אין על הבישולים של מיכלי, שתדעו. כל מה שהיא נתנה לי עד היום נוסה וקצר מחמאות. הפסטה פיצה פצצה!!!!!!!!!!!!!!!! אוהבת אותך מאמי ! מלכה, נשארת מלכה.
 
מה יש לך כעת בבית?

אם יש לך "רק" פסטה ושניצל, נסי לעשות להם רוטב אחר לפסטה, כדי לפתוח אותם לעולם חדש של טעמים. יש מלא רטבים של פסטות, אבל הילדים אוהבים פשטות. פשוט מבחינתי זה לא לשגע אותם בתבלינים שמשתלטים על הטעם. עשי משהו פשוט דוגמא שעובדת אצלי: רוטב שמושתת על בצל מטוגן ומוזהב, שיני שום חתוכות ומוזהבות קלות, כל יירק {אחד או כולם } שהילדים אוהבים, כמו תירס {סנפרוסט או שימורים} , או אפונה וגזר , פטריות וכו', מערבבים את היירק עם הבצל והשום המטוגן, מוסיפים 2 קוביות תיבול בטעם אהוב, או 1 כף אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, מעט פפריקה, ומים רותחים. זהו. מאדים מעט את הרוטב , נותנים לו להצטמצם ומתקנים תיבול. אצלי הם מתים על זה. רצוי לשאול אותם קודם מה בא להם עם הפסטה היום, ולקרוא לזה :"פסטה הפתעות" , כי בכל ביס עולה יירק אחר. את השניצל הרגיל המטוגן כיף עולמי לשנות בצורה הבאה: לחתוך לקוביות קטנות, או רצועות דקות. לשים בקערה עם 1 כף שמן, להוסיף: מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה, מעט צ'ילי או פפריקה חריפה {מעט},כורכום, ותבלין שווארמה, או תבלין לעוף. טעים גם להוסיף כמון, אך לא כל הילדים אוהבים את זה. כמויות התבלינים נעות בין 1/4-1/2 כפית, לפי הטעם כמובן. תתחילי עם מעט ותוסיפי בהדרגה. ניתן לשחק עם זה לפי מה שיש לך בארון התבלינים. מטגנים במעט שמן במחבת {רצוי טפלון} עד שמוכן. יוצא שוס. אצלי הילדים שהיו "שפוטים" על שניצל מטוגן עברו היום לזה. אם את רוצה לראות איך השניצלים נראים, כנסי לכאן... מקווה שזה נתן לך רעיון... ספרי מה יצא בסוף. חיבוק ענק ממני ומחכה לעדכונים. ♥
 

wildcat6

New member
זה לא שזה יש בבית זה מה שכל הזמן מבקשים

הכל אצלנו נקי מקסימום עם קצת קטשופ והשניצל הוא שניצל תירס לא בשר סתם מחפשת עוד רעיונות מהירים ופשוטים
 
אויש השניצל תירס הזה..... ../images/Emo10.gif

גם אצלי זה היה כך. מה אם למשל תהפכי את הפסטה למוקפץ, ובכל פעם תשני להם משהו בפנים? כמובן תעשי להם בתחילה שניצל, מחזה עוף {לא סינטטי...} מוקפץ על מחבת עם כמה תבלינים ומעט בצל {מגורר, שלא ירגישו}, וגרעיני תירס? וככה תשדרגי להם בכל פעם משהו? כמובן שתעשי את זה בשיתוף פעולה עמם... וככה לאט-לאט תשדרגי להם את התפריט. עם הקטשופ אין מה לעשות... זה רק בחתונה א-ו-ל-י יעבור. נסי באמת את קציצות הטונה... זה קל מהיר וטעים. הילדים אוהבים לאכול את זה כי זה לא טועם כמו בשר, ולא כמו דג, זה פשוט טעים.
 
הם יהיו מוכנים לנסות דברים אחרים? כי יש

אפשרויות נחמדות השאלה אם לא תעשי והם יעשו לך פפפפפפפפפפפפפפפפפ (בני כמה הם?)
 

wildcat6

New member
5 ו 7

בשר (רצועות חזה) בארוחת ערב לא יודעת אני לא מעדות ארגנטינה מתקשה לחשוב על זה זה לא אשמתם זה אני חסרת היצירתיות וקציצות טונה אני עושה להם מידי פעם בעלי ניסה במקום לטגן אותם לאפות אותם כמו מאפייניס והם היו צצת יבשושים לטעמי
 
את קציצות הטונה בתנור צריך להוציא בזמן,

לא לייבש, או לחילופין לא להוסיף הרבה פירורי לחם {או קמח}, ולהסתמך יותר על ייצוב הביצים. אני באופן אישי מעדיפה את הקציצות מטוגנות. אני בעד לשתף את הילדים בכל תהליך ההכנה. זה נותן להם הרגשה שהם שפים, והם יאכלו כל מה שהם בעצמם יכינו. אם את רוצה בכלל לעשות טארארם מכל העסק, קני להם סינרים מיוחדים, ריקמי להם את השם, ואפילו הגדילי לעשות וקני להם כובעי שף {עוד מעט פורים... יש בשווקים}, ובכל פעם שאת נכנסת אתם למטבח, את "מעלה" אותם על המדים המיוחדים שלהם. אבל את צריכה להעיז, ולתת להם לטעום מכל מה שהם עושים, וברור שלא לפחד מהלכלוך והבלגן , כן? הכל תלוי בך ובגישה שלך. תני להם לטעום, שימי מוסיקה שהם אוהבים ברקע, והפכי את שעת הכנת ארוחת הערב לזמן איכותי עם ילדייך. זמן בילוי, תרתי משמע. אצלי זה עבד אפילו על הבן הגדול , שהיה בעייתי באופן מרגיזזזז. נסי את השיטה, ותראי שהכל יילך קל יותר. אפילו סלט ירקות ייאכל אם הם יעשו אותו.... יאללה... שנסי מתניים וספרי איך מתקדם. חיבוק ענק ממני. אריאלה.
 
קל ונטרףףףףף עיגולי גבינת עיזים אפויים

גליל גבינת פרומעז לחתוך לעיגולים (אני משתמשת בפורס ביצים כדי לחתוך אותו) כל עיגול מצפים בביצה טרופה ובשומשום (או קצח) ואופים ב 180 מעלות עד שמזהיב. את הרעיון קיבלתי מ"ספגטים" שהגישו מנה של גבינת עיזים מטוגנת, הם ציפו את עיגולי גבינת העיזים, בביצה ופרורי לחם וטיגנו, אני מצאתי שהאפיה יותר טעימה לי ובטח שיותר בריאה
 
מיכלי, רעיון מגניב, והתמונה.....עשית לי

סחרחורת בבטן....
אפשר אפילו להגיש את הקסם הזה מעל סלט ירקות עשיר בלווי רוטב {ה-רוטב ...
} או אפילו שמן ולימון. פגזזזזזז. מלכה, אמרתי נכון? ♥♥♥
 
חחח...אז תכיני כמות כפולה, מצחיקולה שלי.

אני מאתמול מפנטזת על סלט ירקות ענק, עדיין לא קניתי ירקות, ואם אין לי סלט לייד כל דבר, אני בחזקת "קאפוט". בכל מקרה עשית לי חשק והיום אני מכניסה את גבינת העיזים הזאת לרשימת הקניות של בעלי.... נראה מי יעיז לא להכין את זה...
אגדה. נשיקות אחותי.
 
למעלה