זלביה זה בצק ספוגי ספוג בחמאה

Zadig

Well-known member
עכשיו חסלתי 3 כאלה להעביר את האנגאובר שהתעוררתי איתו.
אין מנוס מתנומה ממושכת החל משעה 8:50.
מישהו צריך להביא לי 101, שיאלתר.

הזלביה הולכת טוב עם ביצה קשה, סחוג, גוש גבינה צפתית, ומים קרים.
אל תשימו קוביות קרח במים כי הרישרוש מעצבן

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עכשיו חסלתי 3 כאלה להעביר את האנגאובר שהתעוררתי איתו.
אין מנוס מתנומה ממושכת החל משעה 8:50.
מישהו צריך להביא לי 101, שיאלתר.

הזלביה הולכת טוב עם ביצה קשה, סחוג, גוש גבינה צפתית, ומים קרים.
אל תשימו קוביות קרח במים כי הרישרוש מעצבן

זלאביה (زلابية) בערבית זה כל בצק שמטוגן בשמן או בעברית צחה סופגניה.

אם הזלאביה שלך ספוגה בשמן היא טוגנה כנראה בשמן לא מספיק חם ו/או שלא ניקזו אותה מספיק אחרי הטיגון.

לפי הריח שעולה מהמטבח כנראה שגם פה למטה מטגנים עכשיו זלאביות.

אגב האריה שצרפת מתייחסת לשיח לאחר הסעודה האחרונה, אתה מנסה לרמוז שהם אכלו שם זלאביות ?
 

סופהו 1

Well-known member
זלאביה (زلابية) בערבית זה כל בצק שמטוגן בשמן או בעברית צחה סופגניה.

אם הזלאביה שלך ספוגה בשמן היא טוגנה כנראה בשמן לא מספיק חם ו/או שלא ניקזו אותה מספיק אחרי הטיגון.

לפי הריח שעולה מהמטבח כנראה שגם פה למטה מטגנים עכשיו זלאביות.

אגב האריה שצרפת מתייחסת לשיח לאחר הסעודה האחרונה, אתה מנסה לרמוז שהם אכלו שם זלאביות ?
הוא ישן, כך לפי תכניותיו.


אחרי כל המאכלים שהוזכרו כאן בימים האחרונים (והאריה בגרמנית) הלכתי לקחת משהו נגד צרבת, כאבי בטן ושאר רעות חולות.
 

Zadig

Well-known member
זלאביה (زلابية) בערבית זה כל בצק שמטוגן בשמן או בעברית צחה סופגניה.

אם הזלאביה שלך ספוגה בשמן היא טוגנה כנראה בשמן לא מספיק חם ו/או שלא ניקזו אותה מספיק אחרי הטיגון.

לפי הריח שעולה מהמטבח כנראה שגם פה למטה מטגנים עכשיו זלאביות.

אגב האריה שצרפת מתייחסת לשיח לאחר הסעודה האחרונה, אתה מנסה לרמוז שהם אכלו שם זלאביות ?
התעוררתי דוקא בסדר :) ופצחתי בשיחה ידידותית עם טבחית הזלביות, שים לב: הוא מרתיחה שמן בגיגית גדולה ומוסיפה חצי בקבוק ערק לשמן; הערק מונע מהשמן ל"הדבק" לבצק ומוסיף לו ארומה. במקביל היא מתיכה חמאה, ואז שולפת זלביה מוכנה, מנערת אותה מהשמן, וכשהיא עדיין חמה מאוד טובלת אותה בחמאה.
אחרי ההסבר שלה הגעתי להארה - אוכלים את זה רק פעם בשנה !
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
התעוררתי דוקא בסדר :) ופצחתי בשיחה ידידותית עם טבחית הזלביות, שים לב: הוא מרתיחה שמן בגיגית גדולה ומוסיפה חצי בקבוק ערק לשמן; הערק מונע מהשמן ל"הדבק" לבצק ומוסיף לו ארומה. במקביל היא מתיכה חמאה, ואז שולפת זלביה מוכנה, מנערת אותה מהשמן, וכשהיא עדיין חמה מאוד טובלת אותה בחמאה.
אחרי ההסבר שלה הגעתי להארה - אוכלים את זה רק פעם בשנה !
התאור של הוספת הערק לשמן לא הגיוני, אם היא היתה יוצקת ערק לתוך שמן רותח כל המטבח היה מתלקח בשנייה.

נוהגים בסוגים שונים של סופגניות להוסיף ערק, וודקה או כל משקה אחר עתיר אלכוהול לבצק כדי שבמגע הראשון עם השמן הרותח האלכוהול שנקודת הרתיחה שלו נמוכה יתנדף במהירות ולא ייתן לשמן להיספג בסופגנייה עד שהקרום שלה יהיה מספיק יציב.
אני מניח שזה מה שהיא ניסתה להסביר לך.
 

Zadig

Well-known member
התאור של הוספת הערק לשמן לא הגיוני, אם היא היתה יוצקת ערק לתוך שמן רותח כל המטבח היה מתלקח בשנייה.

נוהגים בסוגים שונים של סופגניות להוסיף ערק, וודקה או כל משקה אחר עתיר אלכוהול לבצק כדי שבמגע הראשון עם השמן הרותח האלכוהול שנקודת הרתיחה שלו נמוכה יתנדף במהירות ולא ייתן לשמן להיספג בסופגנייה עד שהקרום שלה יהיה מספיק יציב.
אני מניח שזה מה שהיא ניסתה להסביר לך.
שמעתי אלכוהול ונסתתרה בינתי :)
 

אבח"י

Well-known member
מאידך, תפו"א קטנים מבושלים קמעא, מטוגנים בלמאה ומוכנסים לתנור על "מצע" שכבה דקיקה של שמן זית, ועליהם: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח גס, רוזמארין וקצת קצת מונוסודיום גלוטמט.
אגב בין תפוחי האדמה, פרוסות בצל אדום ופרוסות שום.
 

Zadig

Well-known member
מאידך, תפו"א קטנים מבושלים קמעא, מטוגנים בלמאה ומוכנסים לתנור על "מצע" שכבה דקיקה של שמן זית, ועליהם: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח גס, רוזמארין וקצת קצת מונוסודיום גלוטמט.
אגב בין תפוחי האדמה, פרוסות בצל אדום ופרוסות שום.
המתכון שלי להיום עם תפו"א, יזכיר לי נשכחות:
תפוח בינוני קצוץ לקוביות קטנות, לטגן בשמן זית,
באמצע ההתרככות להוסיף בצל קצוץ דק קוביות,
כל הזמן לערבב,
ואז,
כשזה רך,
להוסיף 2 ביצים, פלפל שחור, טיפה כורכום, עלי זעתר טריים וקצוצים, מלח, ולבחוש הכל.
לאכול עם צנימים טריים משוחים בחמאה ובזיק אבקת שום. יוגורט עם צ'יה וכפית דבש, ותה זעתר.
זאת ארוחה לריכוז מושלם בהמשך היום.
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
המתכון שלי להיום עם תפו"א, יזכיר לי נשכחות:
תפוח בינוני קצוץ לקוביות קטנות, לטגן בשמן זית,
באמצע ההתרככות להוסיף בצל קצוץ דק קוביות,
כל הזמן לערבב,
ואז,
כשזה רך,
להוסיף 2 ביצים, פלפל שחור, טיפה כורכום, עלי זעתר טריים וקצוצים, מלח, ולבחוש הכל.
לאכול עם צנימים טריים משוחים בחמאה ובזיק אבקת שום. יוגורט עם צ'יה וכפית דבש, ותה זעתר.
זאת ארוחה לריכוז מושלם בהמשך היום.
נשמע מעולה, אנסה
 

סופהו 1

Well-known member
המתכון שלי להיום עם תפו"א, יזכיר לי נשכחות:
תפוח בינוני קצוץ לקוביות קטנות, לטגן בשמן זית,
באמצע ההתרככות להוסיף בצל קצוץ דק קוביות,
כל הזמן לערבב,
ואז,
כשזה רך,
להוסיף 2 ביצים, פלפל שחור, טיפה כורכום, עלי זעתר טריים וקצוצים, מלח, ולבחוש הכל.
לאכול עם צנימים טריים משוחים בחמאה ובזיק אבקת שום. יוגורט עם צ'יה וכפית דבש, ותה זעתר.
זאת ארוחה לריכוז מושלם בהמשך היום.
זה האינגלש ברקפסט שלך?

גיליתי שגבעולי הטימין, שהכנסתי למים, השרישו!!! איזה כיף.
ילך גם עם טימין?

ט.jpg
 

סופהו 1

Well-known member
הלוואי והיתה לי גינת תבלינים קטנה, אבל אין לי :-(
כמו שאתה רואה, הגינה שלי ניצבת על גן עדן החלון :)
ב"מתחם" התבלינים יש מנטה, שאריות לואיזה לימונית, לפעמים בזיליקום ובעוד כמה ימים יישתל הטימין.
שמש, מים, גיזום ויש גינת תבלינים.
 

סופהו 1

Well-known member
אז את מציעה לקנות אדנית, אדמה, ולשתול בה את עשבי התבלין שאני אוהב?
מציעה להתחיל עם צמחי תבלין שנקנים בעציצים קטנים. (אני בעד שתילים ממשתלות ולא אלו שבסופר הממוזג)
אם יצליח, ממשיכים הלאה לאדנית.
זה ממש לא קשה,רק אסור שיתייבשו.
 

mיטלמן

Well-known member
זה האינגלש ברקפסט שלך?

גיליתי שגבעולי הטימין, שהכנסתי למים, השרישו!!! איזה כיף.
ילך גם עם טימין?

צפה בקובץ המצורף 94328
תימין הוא התבלין החביב עלי,
ומקנאה שהצלחת להשריש,
ובכל זאת, הרעננות שבפטרוזיליה טריה, אחרת,
איכשהו נראית לי יותר, אבל אשמח לשמוע על נסיון מוצלח עם תימין.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תימין הוא התבלין החביב עלי,
ומקנאה שהצלחת להשריש,
ובכל זאת, הרעננות שבפטרוזיליה טריה, אחרת,
איכשהו נראית לי יותר, אבל אשמח לשמוע על נסיון מוצלח עם תימין.
תימין משריש די בקלות

כנ"ל בזיליקום, נענע ורוזמרין.
 

Zadig

Well-known member
זה האינגלש ברקפסט שלך?

גיליתי שגבעולי הטימין, שהכנסתי למים, השרישו!!! איזה כיף.
ילך גם עם טימין?

צפה בקובץ המצורף 94328
טימין מתקשר אצלי עם דגים ובשר (שניהם צלויים)
אבל תנסי ותספרי.
זעתר נתפס אצלי באמונה שמחזק את הריכוז/עירות וכך התחבב עלי.
 

mיטלמן

Well-known member
זהו נהיה פורום אוכל?
המלצה, פטרוזיליה טריה (מהגינה) קצוצה מעל תפוחי האדמה בהגשה, תנסו פעם.
למה מונוסודיום גלוטמט למה? אם הכל טרי למה יש צורך להדגיש את טעם האוכל?
ולצדיק או צדיג, רשרוש קוביות הקרח, רעש מאד נעים, אלא אם כן אתה טעון.
 

אבח"י

Well-known member
המתכון שלי להיום עם תפו"א, יזכיר לי נשכחות:
תפוח בינוני קצוץ לקוביות קטנות, לטגן בשמן זית,
באמצע ההתרככות להוסיף בצל קצוץ דק קוביות,
כל הזמן לערבב,
ואז,
כשזה רך,
להוסיף 2 ביצים, פלפל שחור, טיפה כורכום, עלי זעתר טריים וקצוצים, מלח, ולבחוש הכל.
לאכול עם צנימים טריים משוחים בחמאה ובזיק אבקת שום. יוגורט עם צ'יה וכפית דבש, ותה זעתר.
זאת ארוחה לריכוז מושלם בהמשך היום.
נשמע מעולה, אנסה
זהו נהיה פורום אוכל?
המלצה, פטרוזיליה טריה (מהגינה) קצוצה מעל תפוחי האדמה בהגשה, תנסו פעם.
למה מונוסודיום גלוטמט למה? אם הכל טרי למה יש צורך להדגיש את טעם האוכל?
ולצדיק או צדיג, רשרוש קוביות הקרח, רעש מאד נעים, אלא אם כן אתה טעון.
מיטלמן - כי ההדגשה של המונוסודיום מגביהה את הטעם הטבעי עשרות מונים. למה בכלל לתבל? למה מלח, פלפל, למה לטכן בחמאה ועוד ועוד.. זו שאלה שלא ממין הענין, לדעתי, כמובן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למה מונוסודיום גלוטמט למה?
בעיקר כי זה עושה את האוכל לטעים יותר.

כל העליהום נגד הMSG התחיל להיות אופנתי לפני כמה שנים כאשר המתנגדים הדהדו בעיקר את מחקר "סינדרום המסעדה הסיני" שהתברר בסוף כפייק מחקר.

כמו כל תבלין אחר כל אחד מוסיף מה שטעים לו.
 
למעלה