אשה זעירה נכנסה למכולת

Zadig

Well-known member
ביקשה עזרה להוריד שקית בייגלה זעירה מהמדף העליון. הסו-חנווני קמה בעצבים והורידה לה. האשה הזעירה הסתכלה על השקית שעולה כמה שקלים, וזכרה שיש שקית אחרת בכמה אגורות פחות, אז היא בקשה שוב עזרה. הסו-חנווני קפצה ושלחה יד למדף העליון, וכל השקיות התמוטטו על האשה הזעירה "תמצאי מה שאת מחפשת".

אפשר להבין את הסו-חנווני במכולת הדחוסה. יש שם טלויזיה וכל היום הם רואים חדשות ומדברים עם הכתבים שבטלויזיה שלא שומעים אותם מטבע הדברים. הווליום גבוהה כי החנווני חרש באוזן אחת אחרי שירות בחיל שריון.
בתוך הקקפוניה הזאת יש בקשות של לקוחות. הרוב קשישים שלא מגיעים לסופר. אלה תמיד יש להם בקשות ובעיות. העצבים של הסו-חנווני מרוטים, עד שבבוקר היא נבחה גם עלי כי אמרתי בוקר טוב בלבביות

בסוף נתקעתי בקופה עם האשה הזעירה. לדעתה הסלט חצילים יקר, אז החנווני הציע שתקח מוצר אחר לא מעושן "כי מעושן עולה יותר". הלכה ומיד חזרה עם סלט יותר יקר מהראשון אבל לא מעושן. "אני לא מבינה איך זה יכול להיות". "לכי תחליפי יש עוד". ואז הבנתי מדוע מוטטה עליה הסו-חנווני את כל המדף...לא צריך פסיכולוגיה.
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
במסגרת התשוקה לאוכל מנחם אני זוללת בימים אלה. חצילים בטחינה
מתכון לשעת חרום: יש חציל קלוי בצנצנת זכוכית, כמות שמספיקה לכמה ארוחות לאוכל 1 או 2
2 כפות גדולות חציל, כף טחינה, מים כמה שנכנס (סליחה....אני זקנה וככה מבשלות זקנות)
תיבול לפי הטעם: מלח פלפל שמן זית מיץ לימון שום כתוש. וכו
זמין, לא מתקלקל (את הצנצנת כמובן לשמור במקרר אחרי פתיחה) יוצא הרבה יותר זול
והעיקר, טעים
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
במסגרת התשוקה לאוכל מנחם אני זוללת בימים אלה. חצילים בטחינה
מתכון לשעת חרום: יש חציל קלוי בצנצנת זכוכית, כמות שמספיקה לכמה ארוחות לאוכל 1 או 2
2 כפות גדולות חציל, כף טחינה, מים כמה שנכנס (סליחה....אני זקנה וככה מבשלות זקנות)
תיבול לפי הטעם: מלח פלפל שמן זית מיץ לימון שום כתוש. וכו
זמין, לא מתקלקל (את הצנצנת כמובן לשמור במקרר אחרי פתיחה) יוצא הרבה יותר זול
והעיקר, טעים
השדרוג שלי לחצילים זמינים.
המקפיא כידוע הוא ידידו הטוב ביותר של החציל, חצילים עוברים יופי הקפאה בכל מצב צבירה, קלויים, מטוגנים או מחית.

כשמקבלים כבר את ההחלטה ללכלך את הכירה לא קולים חציל אחד אלא 5 לפחות. באחד משתמשים למה שרצינו מלכתחילה, שניים מצננים, מכניסים לשקית, מוציאים אויר ואוטמים ושניים נוספים מרוקנים, מכניסים את המחית לשתי שקיות ואוטמים כנ"ל וכמובן מקפיאים את השקיות.
ככה יש תמיד חציל זמין לכל צורת הכנה.
אותו נוהל חל גם על טיגון לצילים, מטגנים כמות משולשת ומקפיאים.

טחינה שתמיד מצליחה ובעלת חיי מקרר ארוכים יחסית.
כמות כלשהי של טחינה גולמית.
כמות זהה לטחינה של מיץ לימון משומר (אמיתי ולא נוזל מלח לימון דמוי).
מלח, פפ"ש ואבקת שום.
מים קרים לדילול אם יש צורך.

השימוש בלימון ושום טריים מעולה אם רוצים את הטחינה לשימוש מיידי אבל יש לזכור שלשני לימונים אין את אותה מידת חמיצות, למיץ המשומר יש.
 

דקל נור*

Well-known member
השדרוג שלי לחצילים זמינים.
המקפיא כידוע הוא ידידו הטוב ביותר של החציל, חצילים עוברים יופי הקפאה בכל מצב צבירה, קלויים, מטוגנים או מחית.

כשמקבלים כבר את ההחלטה ללכלך את הכירה לא קולים חציל אחד אלא 5 לפחות. באחד משתמשים למה שרצינו מלכתחילה, שניים מצננים, מכניסים לשקית, מוציאים אויר ואוטמים ושניים נוספים מרוקנים, מכניסים את המחית לשתי שקיות ואוטמים כנ"ל וכמובן מקפיאים את השקיות.
ככה יש תמיד חציל זמין לכל צורת הכנה.
אותו נוהל חל גם על טיגון לצילים, מטגנים כמות משולשת ומקפיאים.

טחינה שתמיד מצליחה ובעלת חיי מקרר ארוכים יחסית.
כמות כלשהי של טחינה גולמית.
כמות זהה לטחינה של מיץ לימון משומר (אמיתי ולא נוזל מלח לימון דמוי).
מלח, פפ"ש ואבקת שום.
מים קרים לדילול אם יש צורך.

השימוש בלימון ושום טריים מעולה אם רוצים את הטחינה לשימוש מיידי אבל יש לזכור שלשני לימונים אין את אותה מידת חמיצות, למיץ המשומר יש.
מפתיע שאתה מתלהב מהמיץ המשומר.
הטחינה שלי היא לבנה , בלי תיבול. רק מים וקצת מלח.
 

דקל נור*

Well-known member
במסגרת התשוקה לאוכל מנחם אני זוללת בימים אלה. חצילים בטחינה
מתכון לשעת חרום: יש חציל קלוי בצנצנת זכוכית, כמות שמספיקה לכמה ארוחות לאוכל 1 או 2
2 כפות גדולות חציל, כף טחינה, מים כמה שנכנס (סליחה....אני זקנה וככה מבשלות זקנות)
תיבול לפי הטעם: מלח פלפל שמן זית מיץ לימון שום כתוש. וכו
זמין, לא מתקלקל (את הצנצנת כמובן לשמור במקרר אחרי פתיחה) יוצא הרבה יותר זול
והעיקר, טעים
מניחה שהתכוונת לטחינה גולמית.
אני אוהבת גם מיונז על החצילים.
 
למעלה