בעיית בצק קשה

RacheLeob

New member
../images/Emo4.gifבעיית בצק קשה

שלום יש לי בעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי בה: אני לא מצליחה להשתלט על בצקים של פשטידות או עוגות שבסיסם הוא חמאה. הם מתפוררים לי ולא משנה מה אני עושה - מוסיפה קמח או מים, לשה יותר או פחות - הם לא מצליחים לי בכלל. אני לא יכולה לרדד אותם ואח"כ להוציא אותם בקלות לתוך התבנית, הם תמיד נקרעים בדרך. ואם יש בהם קרע זה בלתי אפשרי כמעט לאחות אותו ע"י רידוד. אתם בטח מכירים את התופעה ואודה לכם מאד אם תעזרו לי, יש לי מוניטין לשמור עליו
אני אופה חלות טובות מאד ודווקא בבצקים האלו אני נתקלת בקשיים איומים. תודה רבה! רחלי
 

my sunshine

New member
והאם

החמאה צריכה להיות קרה או בטמפ' החדר? יכול להיות שהסיבה נעוצה בזה.
 
לבצק גמיש :להכניס למיקסר קמח וקוביות חמאה ,,,

קוביות החמאה צריכות להיות קרות מאוד, לערבל כמה שניות בלבד עד שהתערובת נעשית פירורית מעט,ורק אז להוסיף ביצה ו-1/4- כפית מלח, לערבל 3 פולסים קצרים בלבד ,ולהפסיק את פעולת המקסר , אין צורך להוסיף מים, יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולהכניס למקרר לשעה לפחות אח"כ לרדד את הבצק בין 2 דפי אפייה (כי הבצק מעט דביק), (לא מוסיפים לו בכלל קמח ,כי זה מאוד יקשה את המרקם של הבצק). משמנים תבנית ומעבירים לתוכה בעדינות בעזרת דף -האפייה את הבצק המרודד. מניחים את המלית מעליו ואופים בתנור עד קבלת הזהבה יפה. וזהו.
 
למעלה