מתכון לחומוס של חיים כהן
אפשר להכין בלי לטחון בסוף ואז להוסיף לגרגרים קצת לימון, פלפל שחור ומעט מלח [אני שמה הרבה פלפל] מרכיבים: 0.5 קילו חומוס - גרגרים יבשים שהושרו במים ל-12 שעות לפחות, רצוי במקרר 0.5 כוס/ות טחינה 5 שום (שיניים) - שיניים מעוכות 1 בצל - בינוני, קצוץ גס 2 כף/ות פטרוזיליה 1 כפית/ות כוסברה - זרעים כתושים שמן זית מלח אופן ההכנה: מסננים את גרגירי החומוס. מעבירים אותם לסיר גדול יחד עם ארבע שיני שום, הבצל, עלי הפטרוזיליה וגרגירי הכוסברה. מכסים במים רבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים המון זמן בסיר מכוסה עד שהחומוס רך לחלוטין וגרגיר בודד נמעך בקלות בין האצבע לאגודל. הבישול יארך שעתיים-שלוש, ואפילו יותר. מסירים מהאש וממתינים שעה. מסננים את החומוס, אך שומרים את מי הבישול. מעבירים את החומוס והנלווים למעבד מזון, מוסיפים את הטחינה ומעבדים למשחה חלקה. אם סמיך מדי, מוסיפים ממי הבישול. מוסיפים שמן זית בנדיבות, שן שום קצוצה ומעט מלח. מערבבים ומגישים כמקובל (חמים או פושר). לפני העיבוד אפשר לשמור חלק מהגרגירים ולהוסיף אותם שלמים לפני ההגשה