מתכון לרולדת שוקולד

amikam34

New member
מרכיבים


חומרים לרולדת דבש ופקאן:

6 ביצים
קורט מלח
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
2 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח
50 גרם אגוזי פקאן טחונים
כפית אבקת אפייה


חומרים לקרם שוקולד:

500 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)


חומרים לקישוט העוגה:


אגוזי פקאן שלמים
מעט אבקת סוכר




אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-170 מעלות,לאחר מכן מרפדים תבנית אפיה בנייר ששימנו אותו מעט.
בקערת נירוסטה שמים: מלח,ביצים,סוכר,דבש וניל ומלח ומקציפים במהירות חזקה במשך 5 דקות.
עד שמתקבלת בלילה בהירה.
מוסיפים קמח,פקאן שטחנו אותו מראש ומוסיפים גם אבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתוך תבנית ומיישרים את החלק העליון באמצעות לקקן.
אופים את הרולדה שהכנו במשך 9 דקות,או עד להזהבה שלה.
הופכים את הרולדה על גבי מגבת ומוציאים את נייר האפייה.
מגלגלים את הרולדה כשהיא עדיין חמה,ולאחר מכן מניחים לה להצטנן בטמפרטורת החדר.
להכנת קרם השוקולד קוציים את השוקולד ושמים קערה.
מוסיפים 500 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים בסיר או קלחת שהונחו ליד סל שוק פלסטיק מראש,עד שהכל נמס
ומתקבלת תערובת אחידה.
מצננים את התערובת במקרר במשך 5 שעות ואז מעבירים את קרם השוקולד לתוך קערה,מוסיפים את יתרת
השמנת ומטריפים באמצעות מטרפה עד לקבלת קרם אחיד.
פותחים את הרולדה שגילגלנו ויוצקים לתוכה את הקרם ואז מיישרים,מגלגלים את הרולדה ומניחים אותה
על צלחת הגשה.
מעבירים את שארית הקרם לתוך שקית זילוף ומזלפים.

בתאבון
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה