מכירים מתכונים חסכוניים?-שתפו אותנו...

מכירים מתכונים חסכוניים?-שתפו אותנו...

עם מה משתלם לבשל? מה יוצא נפלא ועולה זול? איזה מתכון שלכם נראה מיליון $ ועולה בערך 10$.... {בשקל, בשקל...} קדימה... הכדור במגרש שלכם. ♥
 

polegra

New member
מרק בטטה - מישום מה הרוב לא מבינים כמה קל

להכים כמה כלום השקעה ואיזה טעים זה מטגנת בצל 4 בטטות 3 תפוחי אדמה 3 גזרים כמובן הכל פרוס... שמה תיבול לפי הטעם (מלח/פלפל/אבקת מרק) כשהכל מיטגן מוסיפה מים רתוחים לכסות כשהכל רך לוקחת בלנדר מוט מועכת הכל לרסק מחזירה לגז שופכת פנימה שמנת לבישול אחת מגישה לצלחות ליד מניחה גבינה לבנה יחד עם עירית/בצל ירוק מכינה קרוטונים מלחם קל מוברש בשמן עם רוטב צילי וכל תבלים אפשרי..זה יוצא ספייסי וטעים...חותכים קוביות וקליה בטוסטר אובן טלי
 
נפלאאא!!! את זה אני מכינה היום בערב.

אספר לך איך יצא לי... יש לי את כל החומרים, ועשית לי את זה. כל הכבוד! אחלה טלי ♥
 

Test For Echo

New member
../images/Emo45.gif מרק בטטה ממש קל וטעים, הנה הדרך שאני

אוהב לתבל אותו מעבר לחומרי בסיס. שום כתוש (הרבה) כפית אחת של נענע (לא יותר, מקסימום מוסיפים לפי הטעם) ופטרוזיליה.
 

smo

New member
אני עושה גם ככה בדיוק רק מוסיפה כמה...

עלי כוסברה טריה לפעולת הבלנדר........וזוללים את זה גם מי שלא אוהב כוסברה לא מרגיש ונהנה
 

randomalit

New member
הוספתי פעם מיכל שמנת

והכל נהרס :( (איזה פדיחה
) משום מה הטעם לפני שהוספתי את השמנת היה אחלה ואחרי - זוועה. המרק טעים גם ללא השמנת נכון?
 
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ברור שהמרק טעים גם ללא השמנת. העיקר זה המרק עצמו, לא? לפעמים תוספות גורעות. עשי מה שטעים ומתאים לך יקירה.
 

polegra

New member
ממממ..זו הייתה שמנת לבישול?

בעקרון השמנת רק עושה את זה טיפלה יותר קרמי ועדין זה מאוד טעים גם לפני זה :) טלי
 

רינת103

New member
חסכוני,טעים ומשביע../images/Emo21.gif

מרק אפונה,סך הכל צריך שקית קטנה של אפונה,1-גזר,מים ותבלינים-יש בכל בית. מצרפת מתכון בבקשה: מרק אפונה: 1 שקית קטנה אפונה יבשה 1 גזר חתוך לקוביות 1 בצל קצוץ 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית כורכום 2 כפיות מרק עוף . חופן כוזברה קצוצה אופן ההכנה: לטגן בצל קצוץ להוסיף גזר,לטגן מעט למלות את הסיר במים עד 3/4 כשהמים רותחים לשפוך את האפונה השטופה,להוסיף תבלינים לכסות את הסיר לא עד הסוף לבישול של שעה - שעה וחצי . עם ממחה או בלנדר ידני למעוך בתוך הסיר אם נשארו גושים,אם סמיך מידי להוסיף מעט מים . את הכוזברה להוסיף כ- 10 דק’ לפני סיום הבישול. ולהוריד מהאש . **אם רוצים להסמיך את המרק מערבבים בקערית:2-כפות קמח עם 1/2-כוס מים,לערבב טוב שלא יהיו גושים,לקחת מעט מהמרק לערבב עם הבלילה ואז לצקת למרק לאט תוך כדי ערובב שלא יהיו גושים.
 
מיליון $$$ בצלחת

חציל בחמאה חציל בינוני פרוס 1 חב' חמאה פירורי לחם מלח, פלפל לערבב פירורי לחם עם המלח והפלפל. להמיס חמאה מעל אש קטנה. לטבול כל פרוסת חציל בחמאה ואחכ בתערובת הפירורים ומטענים את כל הפרוסות בחמאה שנשארה במחבת. אפשר להוסיף כמה טיפון שמן כדי שהחמאה לא תישרף. להגיש עם פרוסות ירקות (למי אין בבית?) עם יוגורט או עם שמנת חמוצה. קליל, קל, חסכוני , יפה ומשביע. אלינוער - מ המטבח
 

KarinDi

New member
איזה פורום כיף! אפשר להצטרף?

שלום, אני קרין, בת 22, אחראית בכל יום על ארוחה חמה לבנזוג ולי, ואדמח מאוד לרעיונות לגיוונים! כמובן שיש מגבלות (לכל אחד יש את הדברים שהוא לא אוהב, וגם אין לנו תנור, אלא רק טוסטר אובן, אבל מסתדרים). בשביל כרטיס כניסה, כמה מתכונים קלים וטעימים: תפוחי אדמה קלילים ומעולים: החומרים: תפוחי אדמה, שמן זית, אבקת מרק בצל אופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות, מטבילים כל חתיכה טוב טוב בשמן זית (אפשר לערבב עם קצת חמאה מומסת), מסדרים בתבנית, מפזרים כמות נדיבה של מרק בצל, שתכסה את כל הקוביות ומכניסים לתנור. אחרי כ-10 דק' (תלוי בתנור כמובן) הופכים ומשאירים לכ-10 דקות נוספות. מהיר וטעים! ארוחה סינית זריזה: החומרים: רצועות עוף (אפשר לחתוך משניצל, או לקנות פרוס, מומלץ גם לנקות קצת...), אפונה קפואה, בצל, שום, רוטב סויה. מומלץ במיוחד עם אורז. אופן ההכנה: חותכים בצל ושום קטן-קטן, מטגנים במחבת עד שמשחים, מוסיפים את רצועות העוף, מטגנים עד שמתחילות להזהיב ושופכים מעל סויה. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשיל עוד כ-10 דקות (בוחשים מידי פעם), ואחרון מרק עדשים: החומרים: 2 כוסות עדשים כתומים, בצל גדול, 3 שיני שום, 7-8 כוסות מים, כמון, מלח, פלפל, סיר בינוני-גדול אופן הכנה: חותכים בצל דק-דק, מטגנים במעט שמן, כשמתחיל להזהיב כותשים פנימה את שיני השום ומטגנים בערך עוד דקה. מוסיפים את העדשים ומים אחריהם את המים, מערבבים עם כף עץ, מחכים שירתח ועד מורידים לאש נמוכה, מכסים ומחכים (מידי פעם לערבב). כעבור חצי שעה-שלושת רבעי שעה כל העדשים אמורים להתפרק למרק סמיך. מוסיפים בערך 1/3 כפית כמות, מלח ופלפ, מבשלים עוד כמה דקות וזה הכל... מקווה שזה כרטיס כניסה מספק, בהצלחה עם הפורום החדש!
 
קרין מקסימה ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

ברור שאפשר להצטרף, איזו שאלה... אחלה מתכונים העלית. אוסיף אותם בהמשך למאמרים, ככה כולם יוכלו להשתתף בידיעותיך. מתוקה את מוזמנת להישאר בביתנו ולנהוג בו כבשלך.
 
למעלה