לפני יומיים הייתה לי התגלות

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הקדמה.
אני מכין מיונז מאז שאמא שלי קנתה את המיקסר הראשון שלה ושכנה התנדבה ללמד אותה להכין מיונז. מאחר ונכחתי בהדגמה והעניין מצא חן בעיני הפכתי למכין המיונז הביתי (תרתי משמע).

כיום אני מכין מיונז בעיקר לעצמי ולפיכך מכין אותו לטעמי האישי כלומר עם הרבה תיבול וכמות כפולה או משולשת של חרדל טוב. כצרכן אינטנסיבי של מיונז אני מכין את זה לעיתים קרובות תוך לכלוך הסביבה ומספר רב של כלים כמו שמקובל במחוזותנו.


לפני כמה כשבועיים צפיתי בערוץ יוטיוב שחביב עלי אותו יצרה בחורה אמריקאית שהגיעה מגאנה ובו מלבד אוכל גאנאי מסורתי גם מתכונים רגילים וקיצורי דרך במטבח ותוך כדי השוטטות בו נתקלתי בפרק על הכנת מיונז ביתי.
התכוונתי לרפרף הלאה שכן מה כבר אפשר ללמד אותי על הכנת מיונז אבל משום מה המשכתי לצפות. הגברת הדגימה כמה שיטות באמצעות מיקסר, מטרפה ידנית, מטרפה חשמלית ידנית ובכולן השיטה הרגילה של ערבוב החלמון או הביצה השלמה עם תבלינים והוספת השמן בטפטוף עדין. כמעט בסוף הסרטון היא הוסיפה את המשפט: ולהלן השיטה החביבה עלי ואז עשתה מעשה מוזר, שפכה לכוס פלסטיק גבוהה את כל החומרים כולל כל השמן, הכניסה פנימה בלנדר מוט והפעילה אותו ובאורח נס תוך כמה שניות כל התערובת הפכה למיונז אחיד ומוצק.

כמובן שמדובר בבלוף שכן לא יתכן שסתם בחורה מגאנה יודעת מה שכל השפים ומומחי האוכל לא יודעים אבל לפני יומיים כשהייתי צריך להכין מיונז החלטתי שאני מוכן להקריב ביצה וכוס שמן כדי להפריך את הבלוף שלה. הכנסתי את כל המצרכים לכוס של הבלנדר, הכנסתי אותו פנימה והפעלתי והפלא התרחש. שתים שלוש הרמות של הבלנד בתוך התערובת ו20 שניות בערך וכל התכולה הפכה למיונז נוקשה בלי להתיז, בלי ללכלך כלים נוספים ובלי להתעצבן.

מה אגיד לכם, החיים שלי לפני ואחרי כבר לא אותו דבר.
 

דקל נור*

Well-known member
קשה לי להאמין שאתעלה על המיונז המועדף עליי, אבל איך אתה מכין את שלך?
 

קבצים מצורפים

  • 20210202_124821.jpg
    20210202_124821.jpg
    1.2 MB · צפיות: 5

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קשה לי להאמין שאתעלה על המיונז המועדף עליי, אבל איך אתה מכין את שלך?
המתכון הרגיל שלי זה חלמון אחד, כפית גדושה חרדל דיז'ון, כשתי כפיות חומץ פשוט, מלח, פפ"ש, אבקת שום, לפעמים גם קצת טבסקו תוצרת ביתית וכוס שמן חמניות או סויה שכן שמן קנולה משום מה מתחלב לי פחות טוב.
אם אני רוצה להוסיף עוד שמן אז מוסיף עוד כפית חומץ או מים לפני ואז מוסיף את השמן.
כשהמיונז מוכן אני מתקן תיבול ואם הוא קשה מדי מוסיף קצת מים קרים.

לגבי מה שהכנתי בבלנד הידני זה היה ביצה אחת שלמה, כוס וחצי שמן, כף חרדל, כף חומץ והתבלינים הרגילים.

נשארה לי שאלה.
למה מיונז שאמור להיות מיוצר משמן פלוס מתחלב אמור להכיל כמות גבוהה של שומן רווי ?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מה זה גבוהה?
אולי כמות הביצים והשומן הצמחי גורמים לרמת שומן רווי גבוהה?
אני לא יודע מה זה גבוהה אבל מודבקת שם מדבקה אדומה המתריעה על כך.

במיונז מסחרי כמות הביצים נמוכה מאד והשמן הצמחי הרגיל לא אמור להוות כמות גבוהה של שומן רווי.

סתם תהיתי (למרות שאני מעדיף את טהיטי).
 

סופהו 1

Well-known member
אני לא יודע מה זה גבוהה אבל מודבקת שם מדבקה אדומה המתריעה על כך.

במיונז מסחרי כמות הביצים נמוכה מאד והשמן הצמחי הרגיל לא אמור להוות כמות גבוהה של שומן רווי.

סתם תהיתי (למרות שאני מעדיף את טהיטי).

הסתקרנתי ומצאתי:
לפי החוק, במדבקה אדומה יסומנו:
מוצר המכיל יותר מ-5 גרם חומצות שומן רוויות בכל 100 גרם מזון מוצק
מוצר המכיל יותר מ-3 גרם חומצות שומן רוויות בכל 100 מ"ל מזון נוזלי

ב 100גר מיונז תעשייתי שהיה במקרר: 4.9 גרם.
ב100 מ"ל שומן צמחי: קנולה 7.4 גרם שומן רווי, מזולה-11 גרם. שמן זית 14 גרם. שמן תירס 12 גרם.
ב100גר ביצה טריה: 3.126 גרם (ביצה שוקלת בין פחות מ 53 גרם ועד מעל ל 73 גרם.)
תן מתכון ונבדוק מה זה אומר?? אמור? לא אומר?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הסתקרנתי ומצאתי:
לפי החוק, במדבקה אדומה יסומנו:
מוצר המכיל יותר מ-5 גרם חומצות שומן רוויות בכל 100 גרם מזון מוצק
מוצר המכיל יותר מ-3 גרם חומצות שומן רוויות בכל 100 מ"ל מזון נוזלי

ב 100גר מיונז תעשייתי שהיה במקרר: 4.9 גרם.
ב100 מ"ל שומן צמחי: קנולה 7.4 גרם שומן רווי, מזולה-11 גרם. שמן זית 14 גרם. שמן תירס 12 גרם.
ב100גר ביצה טריה: 3.126 גרם (ביצה שוקלת בין פחות מ 53 גרם ועד מעל ל 73 גרם.)
תן מתכון ונבדוק מה זה אומר?? אמור? לא אומר?
  • חלמון אחד של ביצה גדולה.
  • 240 סמ"ק שמן חמניות או סויה.
  • כף חומץ.
  • כפית חרדל.
  • קצת תבלינים.

אמרי מה זה אומר.
 

סופהו 1

Well-known member
  • חלמון אחד של ביצה גדולה.
  • 240 סמ"ק שמן חמניות או סויה.
  • כף חומץ.
  • כפית חרדל.
  • קצת תבלינים.

אמרי מה זה אומר.
לא טובה בחישובים
100 גר חלמון ביצה- שומן רווי- 9.55גר. חלמון שוקל בערך 30גר?
100מל שמן חמניות-שומן רווי- 10גר.
כעת חשבן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא טובה בחישובים
100 גר חלמון ביצה- שומן רווי- 9.55גר. חלמון שוקל בערך 30גר?
100מל שמן חמניות-שומן רווי- 10גר.
כעת חשבן.
לא את זו שכתבה "תן מתכון ונבדוק מה זה אומר" ?

עכשיו את מפילה את זה חזרה עלי ונותנת לי שעורי בית.

לידיעתך אני הפסקתי להכין שעורי בית בתחילת השליש השני של כתה ג' אצל המורה לאה ודואר ישראל בקריות שמר על מאזן חיובי רק בזכות המכתבים שההורים שלי קיבלו כל כמה ימים מהמחנכות.
 

סופהו 1

Well-known member
לא את זו שכתבה "תן מתכון ונבדוק מה זה אומר" ?

עכשיו את מפילה את זה חזרה עלי ונותנת לי שעורי בית.

לידיעתך אני הפסקתי להכין שעורי בית בתחילת השליש השני של כתה ג' אצל המורה לאה ודואר ישראל בקריות שמר על מאזן חיובי רק בזכות המכתבים שההורים שלי קיבלו כל כמה ימים מהמחנכות.
וואלה?
מורים משקיענים.
כתבו מכתבים? שלחו בדואר?
גם הענישו את ההורים והזמינו לשיחה?
איפה יש מורים כאלו היום?
 

צליליתה1

Well-known member
הקדמה.
אני מכין מיונז מאז שאמא שלי קנתה את המיקסר הראשון שלה ושכנה התנדבה ללמד אותה להכין מיונז. מאחר ונכחתי בהדגמה והעניין מצא חן בעיני הפכתי למכין המיונז הביתי (תרתי משמע).

כיום אני מכין מיונז בעיקר לעצמי ולפיכך מכין אותו לטעמי האישי כלומר עם הרבה תיבול וכמות כפולה או משולשת של חרדל טוב. כצרכן אינטנסיבי של מיונז אני מכין את זה לעיתים קרובות תוך לכלוך הסביבה ומספר רב של כלים כמו שמקובל במחוזותנו.


לפני כמה כשבועיים צפיתי בערוץ יוטיוב שחביב עלי אותו יצרה בחורה אמריקאית שהגיעה מגאנה ובו מלבד אוכל גאנאי מסורתי גם מתכונים רגילים וקיצורי דרך במטבח ותוך כדי השוטטות בו נתקלתי בפרק על הכנת מיונז ביתי.
התכוונתי לרפרף הלאה שכן מה כבר אפשר ללמד אותי על הכנת מיונז אבל משום מה המשכתי לצפות. הגברת הדגימה כמה שיטות באמצעות מיקסר, מטרפה ידנית, מטרפה חשמלית ידנית ובכולן השיטה הרגילה של ערבוב החלמון או הביצה השלמה עם תבלינים והוספת השמן בטפטוף עדין. כמעט בסוף הסרטון היא הוסיפה את המשפט: ולהלן השיטה החביבה עלי ואז עשתה מעשה מוזר, שפכה לכוס פלסטיק גבוהה את כל החומרים כולל כל השמן, הכניסה פנימה בלנדר מוט והפעילה אותו ובאורח נס תוך כמה שניות כל התערובת הפכה למיונז אחיד ומוצק.

כמובן שמדובר בבלוף שכן לא יתכן שסתם בחורה מגאנה יודעת מה שכל השפים ומומחי האוכל לא יודעים אבל לפני יומיים כשהייתי צריך להכין מיונז החלטתי שאני מוכן להקריב ביצה וכוס שמן כדי להפריך את הבלוף שלה. הכנסתי את כל המצרכים לכוס של הבלנדר, הכנסתי אותו פנימה והפעלתי והפלא התרחש. שתים שלוש הרמות של הבלנד בתוך התערובת ו20 שניות בערך וכל התכולה הפכה למיונז נוקשה בלי להתיז, בלי ללכלך כלים נוספים ובלי להתעצבן.

מה אגיד לכם, החיים שלי לפני ואחרי כבר לא אותו דבר.
אני קיבלתי מעבד מזון במתנה,לפני כ 40 שנה,ומיונז היה אחד הדברים שאהבתי להכין
שיא התחכום והשוויץ
שמים הכל,למעט השמן,במיכל,מפעילים, וומטפטפים את השמן דרך הפיה
פעם נשפך לי כל השמן, יצא טוב, מאז טרחתי לטפטף רק בשביל הדאווין.

כיום אני נמנעת מלעשות בבית, מפחד הסלמונלה, אבל אולי עכשיו הקורונה אוכלת סלמונלה וזה שוב בטוח להכין?

ואם כבר קורונה, סלמונלה, פשפשים וכינים, האם אפשר להכין עם שמן זית? כיום, כוס שלמה של שמן סויה ממש מפחיד אותי
 
הקדמה.
אני מכין מיונז מאז שאמא שלי קנתה את המיקסר הראשון שלה ושכנה התנדבה ללמד אותה להכין מיונז. מאחר ונכחתי בהדגמה והעניין מצא חן בעיני הפכתי למכין המיונז הביתי (תרתי משמע).

כיום אני מכין מיונז בעיקר לעצמי ולפיכך מכין אותו לטעמי האישי כלומר עם הרבה תיבול וכמות כפולה או משולשת של חרדל טוב. כצרכן אינטנסיבי של מיונז אני מכין את זה לעיתים קרובות תוך לכלוך הסביבה ומספר רב של כלים כמו שמקובל במחוזותנו.


לפני כמה כשבועיים צפיתי בערוץ יוטיוב שחביב עלי אותו יצרה בחורה אמריקאית שהגיעה מגאנה ובו מלבד אוכל גאנאי מסורתי גם מתכונים רגילים וקיצורי דרך במטבח ותוך כדי השוטטות בו נתקלתי בפרק על הכנת מיונז ביתי.
התכוונתי לרפרף הלאה שכן מה כבר אפשר ללמד אותי על הכנת מיונז אבל משום מה המשכתי לצפות. הגברת הדגימה כמה שיטות באמצעות מיקסר, מטרפה ידנית, מטרפה חשמלית ידנית ובכולן השיטה הרגילה של ערבוב החלמון או הביצה השלמה עם תבלינים והוספת השמן בטפטוף עדין. כמעט בסוף הסרטון היא הוסיפה את המשפט: ולהלן השיטה החביבה עלי ואז עשתה מעשה מוזר, שפכה לכוס פלסטיק גבוהה את כל החומרים כולל כל השמן, הכניסה פנימה בלנדר מוט והפעילה אותו ובאורח נס תוך כמה שניות כל התערובת הפכה למיונז אחיד ומוצק.

כמובן שמדובר בבלוף שכן לא יתכן שסתם בחורה מגאנה יודעת מה שכל השפים ומומחי האוכל לא יודעים אבל לפני יומיים כשהייתי צריך להכין מיונז החלטתי שאני מוכן להקריב ביצה וכוס שמן כדי להפריך את הבלוף שלה. הכנסתי את כל המצרכים לכוס של הבלנדר, הכנסתי אותו פנימה והפעלתי והפלא התרחש. שתים שלוש הרמות של הבלנד בתוך התערובת ו20 שניות בערך וכל התכולה הפכה למיונז נוקשה בלי להתיז, בלי ללכלך כלים נוספים ובלי להתעצבן.

מה אגיד לכם, החיים שלי לפני ואחרי כבר לא אותו דבר.
תודה על הטיפ. מעניין אם יצא לי להשתמש בו...
תהנה מהמיונז.
 

אבח"י

Well-known member
הקדמה.
אני מכין מיונז מאז שאמא שלי קנתה את המיקסר הראשון שלה ושכנה התנדבה ללמד אותה להכין מיונז. מאחר ונכחתי בהדגמה והעניין מצא חן בעיני הפכתי למכין המיונז הביתי (תרתי משמע).

כיום אני מכין מיונז בעיקר לעצמי ולפיכך מכין אותו לטעמי האישי כלומר עם הרבה תיבול וכמות כפולה או משולשת של חרדל טוב. כצרכן אינטנסיבי של מיונז אני מכין את זה לעיתים קרובות תוך לכלוך הסביבה ומספר רב של כלים כמו שמקובל במחוזותנו.


לפני כמה כשבועיים צפיתי בערוץ יוטיוב שחביב עלי אותו יצרה בחורה אמריקאית שהגיעה מגאנה ובו מלבד אוכל גאנאי מסורתי גם מתכונים רגילים וקיצורי דרך במטבח ותוך כדי השוטטות בו נתקלתי בפרק על הכנת מיונז ביתי.
התכוונתי לרפרף הלאה שכן מה כבר אפשר ללמד אותי על הכנת מיונז אבל משום מה המשכתי לצפות. הגברת הדגימה כמה שיטות באמצעות מיקסר, מטרפה ידנית, מטרפה חשמלית ידנית ובכולן השיטה הרגילה של ערבוב החלמון או הביצה השלמה עם תבלינים והוספת השמן בטפטוף עדין. כמעט בסוף הסרטון היא הוסיפה את המשפט: ולהלן השיטה החביבה עלי ואז עשתה מעשה מוזר, שפכה לכוס פלסטיק גבוהה את כל החומרים כולל כל השמן, הכניסה פנימה בלנדר מוט והפעילה אותו ובאורח נס תוך כמה שניות כל התערובת הפכה למיונז אחיד ומוצק.

כמובן שמדובר בבלוף שכן לא יתכן שסתם בחורה מגאנה יודעת מה שכל השפים ומומחי האוכל לא יודעים אבל לפני יומיים כשהייתי צריך להכין מיונז החלטתי שאני מוכן להקריב ביצה וכוס שמן כדי להפריך את הבלוף שלה. הכנסתי את כל המצרכים לכוס של הבלנדר, הכנסתי אותו פנימה והפעלתי והפלא התרחש. שתים שלוש הרמות של הבלנד בתוך התערובת ו20 שניות בערך וכל התכולה הפכה למיונז נוקשה בלי להתיז, בלי ללכלך כלים נוספים ובלי להתעצבן.

מה אגיד לכם, החיים שלי לפני ואחרי כבר לא אותו דבר.
לא אוהב מיונז, אבל כן זוכר את אבי ואמי סובבים את ה"מיקסר" ומכינים מיונז. יאק, לא סובל אתהשמנוניות שלו.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אני רואה שאתה רואה שחורות.
אוסיף גם שאני לא מוצא שום ערך במעשים שלא מעצבנים.
אותי לימדו שאם הכל הולך בסדר משהו מאד לא בסדר.
 

קלייטון.ש

Well-known member
חד משמעית אתה צודק.

רק בגלל שהיא מגאנה המשכתי לצפות בסרטון.
חיפשתי את השחורה שלך מתוך סקרנות ולהלן מה שמצאתי. לא יודע אם זו אותה אחת.
הבעיה כפי שצפיתי שאני לא מבין אף מילה ממה שהיא אומרת, לא את השפה ולא את התוכן.
לכן אני מעדיף פולניות. גם אצלן אני לא מבין מה הן אומרות, אבל רק בחלק של התוכן. את השפה אני מבין. המילים פשוט לא מתחברות למשהו רציונלי.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חיפשתי את השחורה שלך מתוך סקרנות ולהלן מה שמצאתי. לא יודע אם זו אותה אחת.
הבעיה כפי שצפיתי שאני לא מבין אף מילה ממה שהיא אומרת, לא את השפה ולא את התוכן.
לכן אני מעדיף פולניות. גם אצלן אני לא מבין מה הן אומרות, אבל רק בחלק של התוכן. את השפה אני מבין. המילים פשוט לא מתחברות למשהו רציונלי.
דומה אבל לא, ה"שחורה שלי" בחורה מאד תכליתית שמעבירה במחצית הזמן פי 5 חומר וגם השפה שלה הרבה יותר מובנת.
 

diday

Member
אני לא מכין מיונז לבד, כי קשה להשיג ביצים מפוסטרות. רציתי לפסטר בעצמי, אבל אין לי מכשיר סו ויד, ובסיר רגיל סביר להניח שבמקום מפוסטרות יהיו מבושלות.
אפשר כמובן לקנות חלמון ביצה מפוסטר, אבל גם אין לי מושג מה אפשר יהיה לעשות עם ליטר של חלמון ביצה, וגם ברשימת הדברים המגעילים, חלמון ביצה באריזה גדולה מככב אחרי האגיס, נקניק דם, ושרצים חיים שממיתים באלכוהול רגע לפני אכילתם - מזל שאני צמחוני
 
למעלה