המצאתי עוגיות סולת

Zadig

Well-known member
שפכתי סולת לגיגית, קמח כוסמין,
לסרי קצוץ, בצל קצוץ, קצת מים,
קצת שמן זית, סוכר, מלח,.

לשתי לעיסה.
יצא נוזלי, אז מזגתי עיגולים על נייר אפיה.
בסוף יצאו עוגיות שטוחות.
היו טעימות ונשארו.
חזרתי אליהן אחרי כמה ימים.
כל ביס זה כמו חול בפה.
 

אבח"י

Well-known member
שפכתי סולת לגיגית, קמח כוסמין,
לסרי קצוץ, בצל קצוץ, קצת מים,
קצת שמן זית, סוכר, מלח,.

לשתי לעיסה.
יצא נוזלי, אז מזגתי עיגולים על נייר אפיה.
בסוף יצאו עוגיות שטוחות.
היו טעימות ונשארו.
חזרתי אליהן אחרי כמה ימים.
כל ביס זה כמו חול בפה.
אז 'תה אוהב חול בפה?
למה לא הוספת קצת סולת או כוסמין?
תיכף אני הולך להכין עוגיות - רולדה - עם ריבת אוכמניות ופסיפלורה. יאמי
 

Zadig

Well-known member
אז 'תה אוהב חול בפה?
למה לא הוספת קצת סולת או כוסמין?
תיכף אני הולך להכין עוגיות - רולדה - עם ריבת אוכמניות ופסיפלורה. יאמי
המוזה של הטבח נגמרה לי באמצע, אז עשיתי את התבקש ואפיתי.
מה המתכון של רולדת ריבת אוכמניות ופסיפלורה ?
 

אבח"י

Well-known member
המוזה של הטבח נגמרה לי באמצע, אז עשיתי את התבקש ואפיתי.
מה המתכון של רולדת ריבת אוכמניות ופסיפלורה ? -

במקום המלית שלה אני מורח קונפיטורות כאלה.
בצק בסיסי, בלי שמרים, עם אבקת אפייה. שנייה -
הישר מפסקל פרץ רובין - המתכון ממעריב
החומרים (ל־3 גלילות, 35־40 עוגיות):
• 3 כוסות קמח, מנופה
• 1 גביע שמנת חמוצה או אשל או יוגורט
• 1 ביצה (או רק חלמון)
• ½ כוס סוכר
• 200 גרם חמאה
• 1 כפית תמצית רום
• 1 שקית סוכר וניל
• 1 שקית אבקת אפייה

למלית:
• 1 קופסת ממרח תמרים
• 1 כוס אגוזי מלך או פקאן או פקאן מסוכר, גרוסים
• ½ כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
• ½ כוס חלבה, מפוררת או שערות
• 2 כפיות קינמון טחון
• ¼ כפית ציפורן
לבזיקה:
• אבקת סוכר

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי. צרים גומה ויוצקים לתוכה את השמנת החמוצה. מוסיפים את הביצה, הסוכר, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה. מערבלים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדופנות הקערה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח (אפשר לוותר על המערבל החשמלי וללוש את הבצק בידיים). מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כ־½ ס"מ. מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים, השוקולד והחלבה. בוזקים מעט קינמון ומגלגלים את העלה לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם. סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.
 

GoldenEyes

Well-known member
שפכתי סולת לגיגית, קמח כוסמין,
לסרי קצוץ, בצל קצוץ, קצת מים,
קצת שמן זית, סוכר, מלח,.

לשתי לעיסה.
יצא נוזלי, אז מזגתי עיגולים על נייר אפיה.
בסוף יצאו עוגיות שטוחות.
היו טעימות ונשארו.
חזרתי אליהן אחרי כמה ימים.
כל ביס זה כמו חול בפה.
כל הכבוד לזאדיג הטבח
רק מה שלא הבנתי מה זה לסרי
 

צליליתה1

Well-known member
שפכתי סולת לגיגית, קמח כוסמין,
לסרי קצוץ, בצל קצוץ, קצת מים,
קצת שמן זית, סוכר, מלח,.

לשתי לעיסה.
יצא נוזלי, אז מזגתי עיגולים על נייר אפיה.
בסוף יצאו עוגיות שטוחות.
היו טעימות ונשארו.
חזרתי אליהן אחרי כמה ימים.
כל ביס זה כמו חול בפה.


לא הבנתי. עוגיה? מתוקה? או קרקר, יותר לכיוון בצל מלוח?
אני בדרך לאפות משהו. שטוח. אין לי סולת אבל יהיה קווקר וכוסמין,טרם החלטתי איזה כיוון לפנות.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שפכתי סולת לגיגית, קמח כוסמין,
לסרי קצוץ, בצל קצוץ, קצת מים,
קצת שמן זית, סוכר, מלח,.

לשתי לעיסה.
יצא נוזלי, אז מזגתי עיגולים על נייר אפיה.
בסוף יצאו עוגיות שטוחות.
היו טעימות ונשארו.
חזרתי אליהן אחרי כמה ימים.
כל ביס זה כמו חול בפה.
מילא שקצצת את לסרי, אבל למה בגיגית, איזו כמות הכנת ?
 

Zadig

Well-known member
מילא שקצצת את לסרי, אבל למה בגיגית, איזו כמות הכנת ?
זה גיגית כי זה למעשה קערה עם ידיות. יש שארם נלווה למילה "גיגית" מה שאין לקערה. אז כדי להגביר את עוצמת הסער בקריאה השתמשתי בה :)
יצאו 12 עוגיות. 5 אכלתי, היתר בדרכם לחירייה.
 

סופהו 1

Well-known member
זה גיגית כי זה למעשה קערה עם ידיות. יש שארם נלווה למילה "גיגית" מה שאין לקערה. אז כדי להגביר את עוצמת הסער בקריאה השתמשתי בה :)
יצאו 12 עוגיות. 5 אכלתי, היתר בדרכם לחירייה.
חח
בניסיונותי למצוא את השארם במילה גיגית, עלו במוחי שני דברים:רעש הגיגית (מפח מגולוון) בה השתמשה סבתי, והמשפט "כפה עליו הר כגיגית". הלך השארם.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אני כל מה שאני מבשל המצאתי בעצמי. מעולם לא קראתי ולא מכיר מתכון מוכן אחד.
נזכר בפעם הראשונה שאמרתי לעצמי שאני צריך לבשל רוטב לפסטה עם עגבניות. התחלתי לגור לבד והייתי צריך לעשות משהו לאכול. אז למה לא פסטה ברוטב עגבניות. אני יודע שיש דבר כזה אבל איך מכינים רוטב עגבניות? אני מכיר את השיר "תנו לגדול בשקט" ושם אמנם מדובר באפונה וגזר אבל אפשר להבין שצריך לשים אותם במחבת עם שמן ולהדליק מתחת אש. אם נעשה מאמץ ונתעלם מהמסר של השיר, אמרתי, מה יקרה אם אעשה את זה לכמה עגבניות קצוצות היטב?
כבר אז התמלאתי פליאה בלי גבול כשהסתבר שהתרגיל הזה ממש מייצר רוטב עגבניות. טעים. ועד היום אני מתפלא. בהמשך הוספתי עוד דברים, כמו בסיפור על מרק האבן, קצת פלפל קצוץ, אולי גזר, קצת מלח, קצת פלפל שחור, אפילו פפריקה מתוקה בשמן, אבל הכל פרי המצאתי.
 

Zadig

Well-known member
אני כל מה שאני מבשל המצאתי בעצמי. מעולם לא קראתי ולא מכיר מתכון מוכן אחד.
נזכר בפעם הראשונה שאמרתי לעצמי שאני צריך לבשל רוטב לפסטה עם עגבניות. התחלתי לגור לבד והייתי צריך לעשות משהו לאכול. אז למה לא פסטה ברוטב עגבניות. אני יודע שיש דבר כזה אבל איך מכינים רוטב עגבניות? אני מכיר את השיר "תנו לגדול בשקט" ושם אמנם מדובר באפונה וגזר אבל אפשר להבין שצריך לשים אותם במחבת עם שמן ולהדליק מתחת אש. אם נעשה מאמץ ונתעלם מהמסר של השיר, אמרתי, מה יקרה אם אעשה את זה לכמה עגבניות קצוצות היטב?
כבר אז התמלאתי פליאה בלי גבול כשהסתבר שהתרגיל הזה ממש מייצר רוטב עגבניות. טעים. ועד היום אני מתפלא. בהמשך הוספתי עוד דברים, כמו בסיפור על מרק האבן, קצת פלפל קצוץ, אולי גזר, קצת מלח, קצת פלפל שחור, אפילו פפריקה מתוקה בשמן, אבל הכל פרי המצאתי.
גמני שנים אוכל רק מה שאני מכין. ההתמחות שלי זה במרק. כל סוגי המרק אצלי יוצאים באותו טעם, הגיוון הוא בירקות שבפנים. גם הפסטה אצלי יוצאת תמיד עם שמן זית, שום, עלים ירוקים ומלח. זה "מתכונים" כל כך בסיסיים שאני משוכנע שהם רק אצלי אז אני גם ממציא :)
 
למעלה