mayaliani

בספיישל אתם בוחרים!

תשלחו לי לאימייל (may.blogkoloko@gmail.com) איזה ספיישל הכי הייתם רוצים שיהיה באתר ואולי הוא יהייה הספיישל של האתר!

כמובן שמי שהרעיון שלו יבחר יקבל דף+קרדיט בדף הראשי וכאן בכותרת!

שווה לא? אז יאללה תציעו ספיישלים ואולי הספיישל שלכם יבחר!

~אין להעתיק מהאתר~

האתר הכי מושלם הגיעעע!!!אז יאללה לא לברוח לי!כולם להיכנס אליי ואני אליכם!

כנסו יש תחרויות פרסים תמונות המון דברים מגניבים ועזרה לבניית אתרכם!!הירשמו עכשיו לאתר!!הכל יש!!רק אצלי!!!כיף משוגעים פה!!

מתכוני פיות...-מתכונים מתוך הספר!!!
  
שלום לכולם=)!!!
הנה אני מביאה לכם דברים טעימים במיוחד לאפיה...
יותר נכון למי שרוצה לאפות או להעבר את הזמן שנותר עד בתחילת הלימודים... רוצה אני להמליץ לכם על הספר הזה:
 
עוגות בשמות, עוגות רחניות, משקאות צבעוניים, ממתקים וקינוחים בטעמים מפתיעים

אשכר ארבליך-בריפמן, מחברת סדרת הנוער המצליחה ווינטר בלו, ילדת-פיות, רקחה ספר מתכונים הלקוחים כולם מעולמה של ווינטר. בין דפיו מסתתרים הסודות להכנת המעדנים המופלאים שאותם אוכלת ווינטר בהנאה מדי לילה בעת ביקוריה בארץ-קסם: ברבורי-קרמל, תופיני אגוזים, עוגיות פיסטוק חמות וריחניות, אפיפיות וניל טריות, משקה תות סמיך ועוד רבים אחרים. אם תפתחו את הספר תוכלו גם אתם לצלול אל תוך עולם של טעמים בלתי-נשכחים!
  
המלצה שלי:
ספר מדהיםםם יש לי אותו בבית ולכן בגלל עד כמה שהוא יפה ומעולה אני אמליץ עליו לכולם!!!
  
רוצים  לראות מתכונים או להכין...? הנה מתכונים מתוך הספר=)!!!
  
  
עוגת שוקולד כהה
(עוגת יום ההולדת של כריסטי) 

"כל מי שעבר ברחוב באותן השעות לבטח שמע את צחוקם המתגלגל של הילדים, שנהנו מאוד מן המסיבה. הם שיחקו במשחקי חברה, רקדו וזללו מכל הבא ליד. ג'ניפר אפתה עוגת שוקולד כהה והדליקה עליה נרות. כריסטי כיבתה את כולם בנשיפה אחת".                                         ("ווינטר בלו, ילדת פיות - טווי החלומות", עמוד 68) 


 

 



החומרים הדרושים
:
2 כוסות קמח תופח
½1 כוס סוכר
5 כפות אבקת קקאו
200 גרם חמאה או מרגרינה
4 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים או מים או חלב או שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
½ מכל שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובקערה נוספת את החומרים הרטובים. מאחדים את שתי התערובות שהתקבלו לתערובת אחת.
2. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת בקוטר של 26 ס"מ, ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים במשך 20 דקות נוספות.
3. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בסיר קטן על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שייווצר קרם חלק. מכבים את האש ויוצקים את הרוטב החם על העוגה בעודה חמה.
לקקו את האצבעות בהנאה...
 

 


 


 

 


ריבועי שוקולד קוקוס
(של פיית הבית של קמליה)
 

 


"פיית בית חביבה פתחה את הדלת לרווחה ובירכה את הילדים לשלום.
'בואו, היכנסו', אמרה להם, 'אתם יכולים לשבת כאן, בחדר האורחים. אני אקרא לקמליה'.
הילדים התיישבו על הספה והמתינו. לבה של ווינטר הלם בהתרגשות. היא תהתה כיצד לנסח
בפני קמליה את הסוגיה וכחכחה בגרונה בעצבנות, ממש כפי שעשתה ריפל זמן קצר קודם לכן,
כשהציגה בעצמה את השאלה לילדים.

 


פיית הבית חזרה כעבור רגע, נושאת בזרועותיה מגש ועליו קנקן תה תות מהביל וקערה ובה
ריבועי שוקולד קוקוס, שנאפו משבבים שגולפו מתערובת עץ הקוקולד.
'התכבדו', אמרה והניחה את המגש על השולחן הקטן, 'קמליה מיד תצטרף אליכם'.
הילדים, שהיו רעבים מאוד, השביעו את רעבונם בעוגיות המתוקות והחומות ושתו מן התה. המזון
השיב להם מעט מכוחותיהם, אך עדיין היו עייפים מאוד". 

 


                                        ("ווינטר בלו, ילדת פיות - בנות הים הזהובות", עמ' 284-283)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 


החומרים הדרושים:
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מים או חלב או מיץ תפוזים
½1 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
¼1 כוס קוקוס טחון
2 ביצים

 



לקישוט:
אבקת סוכר (לא חובה)

 


 

 


אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את החמאה או המרגרינה, את השוקולד ואת שני סוגי הסוכר והמים. ממיסים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו והקוקוס, מוסיפים את הביצים ואת תערובת
שוקולד ומערבבים היטב.

 


3. יוצקים את העיסה לתוך תבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ.
4. אופים במשך 40-30 דקות בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות.
5. מצננים מעט וחותכים לריבועים. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

תוכן פוגע