ארוחות צהרים

מתכון לנתחי עוף בחמאת בוטנים

מאת: מסעדת סטפן בראון

החומרים:

1 ק"ג נתחי עוף

למרינאדה:

7 גרם ג'ינג'ר קצוץ

4 שיני שום

125 גר' סוכר

4 כפות סאקה (יין יפני)

2 כפות שמן סומסום

100 מיליליטר סויה

לרוטב חמאת בוטנים:

כף מיץ לימון סחוט

5 גרם ג'ינג'ר

2 שיני שום

2 כפות סוכר

1 כף שמן סומסום

2 כפות סויה

4 כפות מים

100 גר' חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל חומרי המרינאדה למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

משרים את נתחי העוף במרינאדה למשך שעתיים במקרר.

מכניסים את כלך חומרי רוטב חמאת הבוטנים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה.

משפדים את נתחי העוף בשיפודי מתכת (שיבלטו מהגריל כ-2 ס"מ מכל צד) ומניחים על גריל פחמים ללא רשת. צולים עד למידה הרצויה. לאחר שהורדנו את השיפודים מהגריל ממתינים כדקה.

לאחר דקה יוצקים על השיפוד את רוטב חמאת הבוטנים ומגישים.

 
   
תוכן פוגע