קינוחים

עוגת תותים וקצפת

 

 

 

 

סוג מאחל: חלבי

כמות: 8 מנות

מצרכים:

1.5 כוסות קמח תופח

כפית אבקת אפיה

3 כפות חמאה או מרגרינה

2 כפות סוכר

ביצה בינונית

5 כפות חלב

0.5 כפית תמצית ווניל

מעט חלב להברשה

סלסלת תותים

כוס שמנת מתוקה

3 כפות יוגורט טבעי

אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. חממו את התנור לחום של 220 מעלות. בעזרת מגבת נייר, שמנו תבנית אפייה במעט חמאה. נפו את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה גדולה.

2. חתחו את החמאה לקוביות קטנות. הוסיפו את הקוביות לקמח. פוררו אותה בקצות האצבעות, וערבבו עם הקמח, עד שנוצרים פרורים קטנים.

3. ערבבו פנימה את הסוכר, וצרו גומה באמצע התערובת בעזרת כף. שברו את הביצה לספל, ותרפו אותה הייתב בעזרת מזלג.

4.הוסיפו את החלב ואת תמצית הווניל לביצה,ערבבו היתב, ושפכו לתוך הגומה בקמח. ערבבו היטב, עד שנוצר בצק רך וחלק.

5.פזרו מעט קמח על משטח עבודה נקי, וצרו מהבצק כדור יפה. מעכו מעט את הכדור,והניחו אותו על משטח העבודה.

6.רדדו את הבצק במערוך,עד שנוצר עיגול שקוטרו 20 ס"מ. הכניסו אותו לתבנית האפיה, והברישו מעט חלב.

7. אפו את העוגה בתנור במשך 12 עד 15 דקות, עד שהיא תופחת ומקבלת צבע חום זהב.בינתיים, שיטפו את התותים ויבשו אותם, הסירו את הגבעולים, וחיתכו אותם לפרוסות עבות.

8. הוציאו את העוגה מהתנור, והניחו אותה על רשת לקרור.כשהעוגה התקררה, חיתכו אותה בזהירות לחצי בעזרת סכין לחם.

9. הניחו את החלק העליון על קרש חיתוך, חיתכו אותו ל8 פרוסות. שיפכו את השמנת המתוקה לקערה, והקציפו אותה, עד שהיא תופחת לקצפת מוצקה.ערבבו פנימה את היוגורט.

10.הניחו את החלק התחתון של העוגה על צלחת, ובעזרת מרית פזרו עליו מחצית מהקצפת. הניחו את פרוסות התותים על גבי הקצפת, כך שיכסו את כל העוגה.

11.פזרו את שאר הקצפת מעל התותים.הניחו את שמונה הפרוסות של החלק העליון מעל הקצפת,ופזרו אבקת סוכר למעלה.

בתאבון!

 

לביבות גבינה מתוקות

מאת: שף בכיף
הכתבה נוצרה בתאריך : 10/05/2010

חומרי גלם (כ – 18 יח'):
1 גביע גבינה לבנה (250 גר')
4 כפות סוכר
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כפית שטוחה של קינמון טחון
4 ביצים
3/4 כוס קמח
מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:
לתוך קערה להכניס: גבינה + ביצים + סוכר + קינמון ולערבב היטב.
בקערה נפרדת לערבב קמח + סודה לשתיה.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת הגבינה תוך כדי ערבוב
עד שהמסה חלקה ללא גושים.
לבדוק את הסמיכות ואם צריך להוסיף מעט מים או קמח.
לשפוך עיגולים מהבלילה על מחבת חמה ומשומנת מעט,
לטגן קלות ולהפוך לטגן מצד שני ולהוציא.

להגשה לפזר מעט אבקת סוכר מעל הלביבות.
ניתן להגיש עם דבש, סירופ מייפל ועוד...

בתיאבון!

 
   
תוכן פוגע