באתר זה סודות של מפרסמים חכו זה רק ההתחלה

המנה:עוגת גבינה ופטל(חלבי ומתכון לילדים)

מה צריך:

450 גרם גבינת שמנת

125 גרם חמאה

400 מ"ל שמנת מתוקה

225 גרם סוכר

250 גרם פתי- בר

300 גרם פטל טרי

1 כפית תמצית וניל 

60 גרם אבקת סכר

1.שימו את  העוגיות בשקית  פלסטיק  ומעכו אותם לפירורים בעזרת מערוך.

2. המסו את החמאה בסיר קטן. שפכו את פרורי העוגיות לסיר וערבבו היטב.

3. שימו נילון נצמד בתוך תבנית 20 ס"מ בעלת  תחתית מתפרקת. שפכו פנימה את תערבת העוגיות והדקו היטב בעזרת מועך תפוחי אדמה. הכניסו למקרר.

4. להכנת הרטב הפטל, שימו את הפטל ואבקת הסוכר בסיר והביאו לרתיחה. בשלו במשך 10 דקות. אחרי שהרטב, מתקרר, סננו אותו דרך מסננת כדי להפטר מהגרעינים.

5. ערבבו יחד בקערה את הגבינת השמנת, הסכר ותמצית הוניל. הקציפו בקערה קטנה את השמנת המתוקה עדל קבלת קצף יציב, הכניסו אותו לתוך תערבת הגבינה וערבבו לתנועת קיפול.

6.צקו שלושה רבעים מהתערבת על בסיס העוגיות. כעת מיזגו שלושה רבעים מרטב הפטל וערבבו עם תערבת הגבינה לכדי דגמת מערבלת.

7. צקו בעדינות את שארית  תערבת הגבינה ומזגו למעלה את שארית רטב הפטל בקוים ישרים. העבירו שיפוד או קצה סכין לאורך הקוים הישרים כדי ליצור דגמת נוצות נוצות יפות.

טיפ או בסוגרים:

הכניסו את העוגה למקרר לשעתים לפחות או  אפילו למשך כל הלילה.


תוכן פוגע