פיצה לארבע חברות:

פיצה שמגיע במשלוח היא דבר יקר, וסיוט להחליט יחד אילו תוספות לקחת. אם תכינו פיצה יחד, תימנעו מוויכוחים, ותיהנו מהחוויה, משיתוף הפעולה ומהחיסכון בדמי הכיס. פשוט תעבדו יחד כחבורה ותכינו לכן מעדן טעים.

 

מצרכים:

•210 גרם (אחד וחצי כוסות) •קמח תופח מאליו •חצי כפית שטוחה מלח •50 גרם (חצי חבילה קטנה) חמאה רכה (לא מומסת, פשוט חמאה שהוצאה מהמקרר 10 דקות לפני הככנה), חתוכה לקוביות •3 כפות מים מעורבבות ב-3 כפות חלב • 5 כפות רוטב מוכן לפיצה או לפסטה •גבינה צהובה מגוררת •כל מיני תוספות טעימות: פטריות חתוכות,תירס,זיתים,בצל,פלחי אננס,טונה וכו'

 

1.תבקשו ממבוגר לחמם לכן את התנור לחום של 220 מעלות. שימו נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור

2.שימו בקערה גדולה את הקמח והוסיפו לו את המלח ואת החמאה.

3. מעכו את החמאה אל תוך הקמח בעזרת האצבעות, ואחר כך תפזרו אותה בחזרה אל הקערה וחוזר חלילה. הרימו את האצבעות גבוה מעל לקמח. כך תעשו עד שכבר לא יהיו גושים בקערה והתערובת כולה תיראה כמו פירורי לחם.

4. ערבבו בכוס את המים והחלב, וצקו לתוך הבצק חצי מתערובת החלב. בחשו הכול בסכין מריחה. כשכל הנוזלים נספגו בתערובת, הוסיפו עוד נוזלים עד שהבצק כולו נעשה דביק.

5. הכניסו ידיים לקערה והתחילו ללוש, עד שיתקבל בצק רך. אם הבצק דביק מאוד, הוסיפו עוד קצת קמח.

6.פזרו מעט קמח על משטח העבודה, ובעזרת מערוך רדדו (השטיחו) את הבצק לעיגול גדול בעובי של סנטימטר. העבירו את הבצק לתבנית, על גבי נייר האפייה.

7. על בסיס הבצק מרחו את רוטב בעגבניות בעזרת כך.

8. עכשיו אתן יכולות ליהיות יצירתיות: כל אחת על הרבע שלה הוסיפו תוספות כאוות נפשכן, ובסופו של דבר פזרו מלמעלה שכבה של גבינה. אחר כך תבקשו ממבוגר שיכניס את הפיצה לתנור למש 15 דקות (עם כפפות תנור).

9. תבקשו ממבוגר שיוציא לכן את הפיצה מהתנור (עם כפפות תנור). תנו לה להטנן 10 דקות בערך, ועכשיו תאכלו בכיף!

בתיאבון!

תוכן פוגע