ברוכים הבאים ליש הכול

פתוח 24 שעות תיכנסו!

 

לומדים לבשל עם גרין גורין!

 

 

 

 

פו תירוא כול שבוע מתקונים מתוקים ,

 

 

 

 

 

עים גם לכם יש מתקונות מנצחים ומתוקים שלחו לנו במיל והולי היה באתר!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נושא:מפינסים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מיפינס קרמבו

 מתכון למטה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מפינס שוקולד

 

 

 

 

 

 

 

 

מפינס דבש

 

 

בי מנהלות האתר

 

 

 
 
עם או בלי ציפוי שוקולד, זה אחד המתכונים האהובים עליי ביותר בספר שלי "סודות מתוקים 2" (וגם הטועמים לא התלוננו יותר מדי): מאפינס שוקולד עם גבעת מרנג ממש כמו קרמבו מהמכולת. תפתחו פה גדול, אחרת יישאר לכם ד"ש מהקצף על קצה האף.
 
כמות: 12 מאפינס בתבנית שקעים בנפח 1/2 כוס
 
חומרים
 
למאפינס:
1 ביצה
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 כוס קקאו (70 גרם)
1/2 כוס חלב  (120 מ"ל)
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
1/2 כוס מים  (120 מ"ל)
1 כוס קמח (140 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
 
לקרמבו מרנג חם:
3 חלבונים
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1/3 כוס מים (80 מ"ל)
1/4 כפית מלח
 
לציפוי שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן (45 מ"ל)
 
 
אופן ההכנה
 
מכינים את המאפינס, אופים ומצננים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה.
מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז'טים ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
 
מכינים את המרנג, מזלפים על המאפינס ומקפיאים:
לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 3-2 ס"מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח.
מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה "להתיישב" על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה).
מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.
 
מצפים בשוקולד ומגישים:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים — לציפוי המרנג בלבד. מגישים מיד. שומרים בכלי גבוה ואטום בטמפ' החדר.
 
 
 
 
 
תוכן פוגע