עוד מתמודדת למאסטר שף

לחצו פה והוסיפו את האתר שלי ל

♥האתר של אחינועם וניצן!!

מקוות מאווווד שתהנו!!!♥

חברות יקרות שלום,

מה נשמע??!

יש לנו עוד מתמודדת מדהימה וחמודה ששלחה מתכון...

אז קודם כל בואו נציג אותה, קבלו במחיאות כפיים סוערות:

שרית מתל אביב!!

עם המכון המיוחד ל: בריוש שוקולד!!!

הקדמה:

מעטפות שמרים ממולאות בפס שוקולד. תופסת קלאסית לקפה הבוקר, או חטיף משביע לאמצע היום.

מומלץ להשתמש באצבעות שוקולד מיוחדות להכנת קוראסונים ומאפים.

אם אין, משתמשים בשורת קוביות טבלת שוקולד רגילה. המעטפות מתאאימות להקפאה.

(המתכון ל-12 יחידות.)

תבנית:2 תביות גדולות, מרופדות בייר אפייה.

חום האפייה:קצת יותר מבינוני (190 מעלות צ')

מצרכים:

2 וחצי כוסות קמח+קמח ללישה

קורט מלח

3 כפות סוכר

2 וחצי כפיות (7 גרם) שמרים יבשים

3ביצים טרופות

3 כפות מים פושרים.

100 גרם חמאה או מרגרינהבלי מלח, בטמפרטורת החדר.

1 חלמון ביצה.

1 כף מים

12 אצבעות שוקולד להכנה קוראסונים, או 12 שורות של 3 קוביות שוקולד מריר.

2 כפות סוכר גבישי לעיטור (לא חובה.)

אופן ההכנה:

מנפים את המלח לתוך קערה גדולה.

מוסיפים את המלח, סוכר ושמרים יבשים ומערבבים.

עושים גומה במרכז ומוסיפים ביצים טרופות ומים.

מתחילים לערבב בכף גדולה ומבליעים את החומרים היבשים לתוך הנוזלים בהדרגה.

כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את החמאה-כף אחר כף- ומערבבים לבצק אחיד ככל האפשר.

הופכים את הבצק על משטח מקומח, זורים עליו מעט קמח ולשים במשך 5 דקות לפחות, עד שהבצק חלק וגמיש ואינו נדבק לידיים.

מוסיפים קמח לפי הצור.

צרים כדור, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה לפחות (אפשר במשך לילה.)

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים קלות.

מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות בגודלן.

צרים מכל חתיכה כדור ומשטיחים או מרדדים לעיגול בקוטר 10 ס"מ.

טורפים את החלמון עם המים בקערית  קטנה.

מניחים אצבע שוקולד במרכז כל עיגול בצק ומקפלים מעליה צד אחד של העיגול.

מברישים את קצה הצד המקופל במעט ביצה טרופה ומקפלים מעליו את הצד השני של העיגול. מהדקים קלות.

מסדרים את מעטפות הבצק בתבנית משאירים רווחים גדולים ביניהן.

משהים לתפיחה למשך 30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מברישים את מעטפות הבצק בחלמון טרוף (חשוב להקפיד על מברשת המאפים רק אחרי התפיחה, ממש לפני האפייה, כדי שהזיגוג יהיה אחיד.)

וזורים עליהן סוכר גבישי.

אופים במשך 20-25 דקות, עד שהמעטפות מקפלות גוון חום זהוב יפה.

מחליפים את מיקום התבניות במחצית זמן האפייה.

מגישים את המעטפות בעודן חמימות.

שלב אחרון והכי שווה:

אוכלים בתאבון!!


תוכן פוגע