מנבענעההתהנו תלמדו ותשחקו

בוקר טובבוקר טוב תלמידים מכל הכיתות אצלי תלמדו להכין עוגת שוקולד ובעמוד הבא עם המורה אילנה תילמדו חשבון אז בחירה שלכם טעם או שיעמום? תיבחרו חמש דקות

1+2+3+4+5+= 15 נו קדימה עדיף אצלי נכון? המתכון הוא:

 

אכן, עוגות שוקולד יש למכביר. כל אחד ועוגת השוקולד ה"מנצחת" שלו. אני מכינה עוגות שוקולד מאז שאני זוכרת את עצמי במטבח, יש כבר בבלוג עוגת שוקולד נפלאה וחגיגית - עוגת שוקולד כתר המלכה  והפעם אתן לכם את הגירסה המושחתת והרכה.

 

מאז שהגעתי אל נוסחת העוגה הזאת ננעלתי עליה, אל תחשבו שאני לא מנסה גרסאות נוספות כפי שאני אוהבת תמיד ללמוד, אך שוב חוזרת אליה, אל החצופה הטעימה. עדיף לאכול אותה עם כף/כפית בעת הוצאתה מהתנור, כפי שעושים עם סופלה, אם אתם רוצים לחלצה מהתבנית מומלץ להכניס אותה לצינון למקרר, לחלץ ולקשט. השהייה בחוץ תרכך אותה שוב.

 

העוגה הינה בחושה וקלת הכנה ועם זאת התוצאה מדהימה. אני אוהבת להקציף את הביצים השלמות במיקסר אך בהחלט ניתן להכין אותה ללא הקצפה ואת כל התהליך להכין ידנית. כאשר היא מוגשת לשולחן אני לא מספיקה לזוז והיא פשוט נעלמת תוך השמעת קולות הנאה. ניתן להכינה בתבנית בקוטר 24 או ב-12 תבניות מאפינס ראו להלן עוגות שוקולד אישיות חצופות.

 
 זה הזמן לקשט אותה עם פירות טריים 
 צילום: חיה אילונה דר   

עוגת שוקולד רכה ומטריפה

 

 

מצרכים לעוגה:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

2 כפות ריבת תות

2 כפות ליקר אמרטו

כוס+כף קמח תופח

  

מצרכים לקרם:

100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות

100 גרם שמנת מתוקה

  

אופן הכנה:

  • ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד.
  • מקציפים במטרפה ידנית את הביצים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את יתרת החומרים ולבסוף את הקמח.
  • מאחדים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית משומנת מספר 24.
  • אופים בחום בינוני של 180 מעלות, במשך 25 דקות בדיוק.
  • מוציאים מהתנור, מחוררים בעוגה חורים עם שיפוד עץ ומצננים.
  • ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרו או על בן מארי ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הקרם על העוגה בעזרת כף לאט, לאט.
  • העוגה ספוגה בקרם ואתם מוזמנים לקשט אותה בפירות טריים, קוקוס או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
 
תוכן פוגע