עוגת שוקולד 

חומרים:

 

 

2 כוסות קמח, 5 כפות קקאו, 2 כפיות אבקת אפייה, 150 גרם מרגרינה רכה, כוס וחצי סוכר, כפית תמצית וניל, 3 ביצים, שלושת רבעי כוס מים או חלב.

כלים :

 

תבנית אפייה מספר 22, כוס, כף, כפית עץ, נפה, צלחת, קערה גדולה, מרית גומי, מטלית סירים.

 

(1) מחממים את התנור בחום בינוני. משמנים תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ ובגובה 6 ס"מ. מנפים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לתוך צלחת.

(2) שמים בקערה את המרגרינה והסוכר. בוחשים היטב בכף עץ עד שהתערובת אחידה, 100 בחישות. מוסיפים וניל וביצים. בוחשים לאחר כל תוספת.

(3) מוסיפים לקערה חלק מהתערובת המנופה וחלק מהנוזלים ובוחשים לאחר כל תוספת. ממשיכים עד שכל הקמח והנוזלים הוכנסו.

(4) ממשיכים לבחוש עד שהתבליל נראה אחיד וחלק, בערך 150 בחישות. מעבירים את התבליל לתבנית ומנקים את דפנות הקערה במרית גומי.

(5) אופים במרכז התנור כ-45 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.

 

(6) מוציאים את התבנית בזהירות ומשתמשים במטלית סירים. מצננים מעט ומוציאים את העוגה מהתבנית. מצננים היטב.

תוכן פוגע